Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Yuppitábor

Yuppitábor Kultúra

Idén is megszervezi hagyományos táborait a Yuppi Mozgalom, amely diabétesszel, autoimmun betegséggel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat vár a nyári táborokba.

A táboroknak Mezősályi ad otthont Maros megyében, és az ország minden részéből várnak gyerekeket, kamaszokat – tájékoztattak a szervezők. A táborok résztvevőinek a különböző tevékenységek által olyan élményeket nyújtanak, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. Az elmúlt években több száz gyerek vett részt a Yuppi táborokban az egész országból.

Hirdetés
Hirdetés

A tábort 34 orvos és több mint száz önkéntes segítségével szervezik meg – mondta a táborvezető Dora Mircea. A résztvevők között háromszéki gyerekek is vannak, de a különböző Kovászna megyei segélyszervezetekkel is együttműködnek, amely szervezetek önkéntesei segítik a táborvezetők munkáját.
A jelentkezők a Yuppi Tábormozgalom által szervezett táborok bármelyikében ingyenesen vehetnek részt.

A diabéteszes kamaszoknak szóló tábor éppen zajlik (július 28 – augusztus 3.), ezt követi az onkológiás betegségekkel küzdők tábora (augusztus 18–24.), a sort pedig a családos tábor zárja (augusztus 29–szeptember 1.). Utóbbi a beteg gyerekek családjainak, testvéreinek szól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük