Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tritonus Gitár Trió

Tritonus Gitár Trió Vigadó

A mai magyar koncertélet fiatal, tehetséges szólistái és kamarazenészei – Tritonus Gitár Trió – szólaltatják meg kortárs magyar szerzők műveit és saját repertoárjuk különleges darabjait november 17-én, csütörtökön 19 órától a Vigadó Művelődési Ház dísztermében.

Hirdetés
Hirdetés

A trió tagjai: Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Első alkalommal 2015. január 10-én játszottak Tritonus Guitar Trio néven. Ebben az évben mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat Roth Ede és Arnóth Balázs szakmai irányítása alatt.

Az együttes rendszeresen fellép a hazai és külföldi közönség előtt. Országos és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelnek. Első helyezést értek el a Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen. A 2016 novemberében Pozsonyban megrendezett L. Luthier Contest kamarazene-verseny győztesei. 2018-ban a brágai kamarazene-verseny közönségdíját és a Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójának első díját nyerték el. Ugyanebben az évben a világhírű Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájának második helyezettjei lettek Louisvilleben. 2019-ben első díjat nyertek a Miamiban megrendezett Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában.

2015 februárja óta az együttes folyamatosan bővíti repertoárját. Különféle zenei korszakokból válogatnak darabokat, és saját átiratokat is készítenek belőlük.

„Célunk, hogy olyan zeneműveket szólaltassunk meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron” – közölték az előadók.

Műsoraikban Bartók Béla-átiratok, Farkas Ferenc-gitártriók, illetve spanyol és olasz zeneművek is hallhatók lesznek.

A koncertre a belépő 20 lej. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük