Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szöllősi Mátyás: Szabad

Szöllősi Mátyás: Szabad Vigadó

Szeptember 20-án jelent meg a magyarországi Szöllősi Mátyás új kötete, amely a szerző válogatott és új verseit tartalmazza. A Szabad című verseskötetét ma 19 órától mutatja be a Vigadó Művelődési Ház dísztermében, Dimény H. Árpád költő társaságában.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt tizenöt év költeményeiből válogatott Szöllősi, a kötet összesen négy nagy ciklusba rendezve 75 verset tartalmaz, amelyekben szó esik gyermek- és kamaszkorról, a felnőtté válás élményei-problémái mellett a test felfedezéséről, betegségről és gyógyulásról, párkapcsolati dilemmákról, a különféle egyéb művészeti ágakhoz való vonzódásról-kapcsolódásról, utazási élményekről, valamint azt is megmutatják a versek, hogy a személyes tapasztalatok hogyan kapcsolódhatnak az egyetemes mitológiához. Szöllősi eddigi alkotói tevékenységének összefoglalásaként is értelmezhető ez a kötet, mely különösen szerteágazó, mégis egységes világot tár elénk, sajátos, mással össze nem téveszthető versbeszéddel.

A kötetet szombaton 17 órától Sepsiszentgyörgyön, a Zamat Caféban is bemutatják, ott Tamás Dénes író, költő beszélget a szerzővel. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük