Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Színes a májusi kínálat

Színes a májusi kínálat Vigadó

A Vigadó Művelődési Ház sokszínű programkínálattal készül májusban, a lehetőségekhez és a vírushelyzethez igazodva. Lesz bábszínház, irodalmi karaván, néptánc-előadás, és a Vigadó Mozi sem marad el.

Hirdetés
Hirdetés

A programok sorát a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház nyitja meg május 6-án 10 és 12 órától, A fehér macskahercegnő című bábjátékkal. Az eredeti szerző Alois Mikulka cseh tollforgató, a mesét Tömöry Márta fordítása alapján átdolgozta Nagy Lázár József.

Május 13-án 17 órától Irodalmi Karaván tárja fel kapuit, amelyen belül erdélyi költők felolvasó körútra viszik a hallgatóságot. Ezt követően május 18-án a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes látogat ide az Erdély.ma című produkcióval, amelyet 19 órától követhet végig a nagyérdemű.

A filmet kedvelők számára is jó hírekkel szolgálunk, hiszen több mint tíz film kerül vetítővászonra a Vigadó Mozi keretében. Május 19-én a Hab című romantikus vígjáték élményeit élvezhetik, május 20-án az Oscar-jelölt Colectiv című román filmet nézheti meg a közönség. Május 27-én a Még egy kört című produkció kerül bemutatásra. Május 28-án a Corpus Christi c. filmet láthatjuk, ezt követően szintén május 28-án a Zárójelentést nézhetjük meg. Május 29-én az Éden és a Babyteeth című filmekkel, május 30-án pedig a Macskafogó, a Vuk és a Fehérlófia című produkciók élményével gazdagodhatunk.

Ebben a hónapban újra ellátogat az intézménybe Marosán Csaba, aki irodalmi tanórát fog tartani minden érdeklődő és irodalmat kedvelő számára. Május 26-án 19 órától pedig a Nagyvárad Táncegyüttes Katonaének című táncos előadást követhetjük végig.

A június elsején lévő gyerkőcnap is szervezés alatt van, bel- és kültéri eseményekkel készülnek a szervezők.

Egy új projekt is kezdetét vette, a VigadóArt keretében 2019-ben bemutatott Átutazók című slow musical kapcsán vetődött fel az ötlet, hogy el kellene indítani egy sorozatot az előadásban megjelenő kisfilmek koncepciójában. A produkció monológszerű jeleneteket mutatott be, az akkori végzős diákok gondolataival, egy nagyon megvágott és az előadás zenei és képi világához hozzáillesztett változatban, de a forgatáson kialakult beszélgetések vágatlan verziói különleges és izgalmas hangulatú dialógusokat produkáltak, amelyek maguktól adták a következő projektre az ötletet. Most azonban az alkotók eljutottak odáig, hogy ezt a kellő formában kivitelezni is tudják.

A jelenlegi Pupilla munkacímben az éleslátáson túl benne van a figyelem is. Meglátni önnön teremtett világaik kincseit, s végül ráfókuszálni azok megismerésére. A Pupilla az őszinteség és egyszerűség szűrőjén keresztül nyújt rálátást Kézdivásárhely és környéke középiskolásaira. Egy sorozat fiatalokról, fiataloknak. A cél az, hogy a produkció tartalmi részét minél szélesebb körben a fiatal generáció tehetségei képviseljék, és elsősorban az ő látásmódjuk érvényesüljön. A forgatások még ebben a hónapban elkezdődnek, remények szerint júniustól el is tudják indítani őket. A sorozat gyártásvezetője Lung László Zsolt. A produkció részleteivel még jelentkeznek a közösségi oldalaikon.

A Pilinszky János-emlékév kapcsán elkezdődik egy próbafolyamat, Bajkó Edinával és több más alkotóval együtt, amelynek rendezője Lung László Zsolt. A produkció nem csak előadást foglal magába, hanem egy hosszabb időszakot lefedő videósorozat is indul. Az előadás új időpontja november 27.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük