Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mozizzunk együtt!

Mozizzunk együtt! Vigadó

Mindenki életében fontos a család, a barátok, a szerelem. A hozzád legközelebb álló emberekkel való időtöltés kétszer olyan kellemes tud lenni, mint bármi más az életben. Ezek az élmények sokkal többet érnek, mintha egy ajándékot kapnál valakitől. Tíz év múlna nem az ajándékokra, hanem az élményekre fogsz emlékezni. A Vigadó Mozi erre teremt alkalmat, önöknek nincs más dolguk, mint összeszervezni a családot, barátokat, és választani egy filmet a május végi ajánlatból.

Ma, május 27-én 17 órától: Babyteeth (Amíg tart a nyár)

A 2019-es Velencei filmfesztiválon bemutatott, a 2020-as kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját elnyerő ausztrál Babyteeth a minden szempontból rendhagyónak számító filmes év egyik kiemelkedő, ha nem a legkiemelkedőbb szerzőfilmes darabja az eddig mindössze sorozatepizódokat rendező Shannon Murphytől.

Nem árulunk el azzal nagy fordulatot a filmből, hogy a Babyteeth egy halálos beteg lányról és diszfunkcionális családjáról szól, akiknek az életét fenekestül forgatja fel egy narkós fiatal, aki minden tinilány szülőjének a rémálma. Az a tipikus figura, akitől az ember a lehető legtávolabb akarja tudni a lányát, hogy nehogy belevigye a spirálként forgó, labirintusszerű önpusztításba, ám ahogy az lenni szokott, egy dolog az elképzelés és szöges ellentéte a valóság. Milla csak élni és szeretve lenni szeretne, vágyait pedig a narkós Mosesre vetíti ki, aki az első perctől kezdve lehúzni akarja a lányt és a családját. De mi lesz a történet vége? Derítsük ki együtt!

Ma, május 27-én 19 órától: Zárójelentés

A Mephistóért Oscar-díjat nyert, több más filmjéért Oscarra jelölt, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma- és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr, valamint a hazai színészet legjava segítségével készített új mozifilmet, amely ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató.

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni. A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel. Vajon sikerül a professzornak szembe nézni a jelennel?

Pénteken, május 28-án 17 órától: Hab

A különleges látványvilágú, kedves és sziporkázóan ötletes magyar romantikus vígjáték az élet legfontosabb dolgairól mesél: a szerelemről, a hazugságról és a jó tejszínhabról.

Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99 százalékos szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak.
A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz – ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (a sepsiszentgyörgyi Mátray László), aki a hiányzó millióért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát. Csakhogy a pasas megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy nagyon jóképű is… De mi lesz a mese vége?

Hirdetés
Hirdetés

Pénteken, május 28-án 19 órától: Corpus Christi

A film egy karizmatikus huszonéves, Daniel történetét meséli el, aki egy javítóintézet erőszakos falai között talált rá Istenre. Pap szeretne lenni, de büntetett előélete miatt ez lehetetlennek tűnik. Jó magaviselete miatt egy messzi faluba küldik, hogy fűrésztelepen dolgozzon, ám úgy alakul, hogy véletlenül papnak nézik, és ő szívesen ugrik be a helyi plébános szerepébe. Az ifjú prédikátor azonban más nyelvet kezd beszélni, és új nézőpontokat kínál a falunak, hogy megbirkózzanak a közösséget megosztó súlyos traumával. A fiatal papnak hamarosan rajongókkal és ellenségekkel kell szembesülnie. Ki a rajongó és ki az ellenség? Derítsük ki együtt!

Szombaton, május 29-én 19 órától: Éden

Egy film arról, hogy az emberiségnek már nincs hová menekülnie saját maga elől. Éva allergiás a kémiai anyagokra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra és az elektromos mezőre. Teljes elszigeteltségben kell élnie, környezetével nem érintkezhet. Akár a legapróbb figyelmetlenség is a halálát okozhatja. Kizárólag öccsével és a rajta állandóan kísérletező orvosokkal van kapcsolata. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye. Vajon elég-e a szeretet, hogy Évát megmentse?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük