Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mitől döglik a légy?

Mitől döglik a légy? Vigadó

Mi születhet abból, ha egy humorista és egy grafikus összedobják a gondolataikat egy könyv erejéig? Csütörtökön 18 órától mindez kiderül a Vigadó Művelődési Ház udvarán, ahol bemutatják Rancz Zsolt és György Botond Mitől döglik a légy? – A humor szerepe a reklámokban című kötetét.

Hirdetés
Hirdetés

A könyvbemutatót megelőzően érdeklődtünk a szerzőktől, hogyan is kezdődött a közös munka, miről szól a könyv, lesznek-e még közös projektek, a többi majd úgyis kiderül csütörtökön. A könyv megírásának ötletgazdája Rancz Zsolt, aki gyakran botlott bele abba, hogy minőségi reklámokat és marketinganyagokat várnak el tőlük mint kreatív emberektől.

– Muszáj elmagyarázzuk az erdélyi vállalkozói közösségnek, hogy a hitelesség és márkaszeretet kiépítésében nem csak ez az egy járható út létezik – taglalta Zsolt, aki kiemelte, hogy egy vállalkozás felépítéséhez, fenntartásához és népszerűsítéséhez ugyanolyan eszközök és módszerek szükségesek, mint a hétköznapi élethez, hiszen a mindennapokban is problémákat oldunk meg, önmagunkat és ötleteinket kell eladjuk a családunkban, barátainknak, valamint kapcsolatokat kell fenntartanunk.

– A könyvben felhozott példák, vélemények, módszerek és taktikák ugyanolyan jól alkalmazhatóak a hétköznapi életünkben, mint az üzleti életben – tudtuk meg.

A szerzők  legújabb könyve a humorra épül, pontosabban arra igyekeztek felhívni az olvasók figyelmét, hogy hogyan lehet jó, vicces reklámokat készíteni, illetve miért érdemes kilépni a megszokottból.

– Az élet humorral könnyebb és fogyaszthatóbb – véli Zsolt, akinek megjegyzésére György Botond reagált, és kifejtette, hogy Zsolt nagyon megmondó emberként, a maga őszinteségével, olykor trágár szóhasználatával emeli magasabb vagy mélyebb szintekre ez a teóriát.

Érdekes az is, hogy a szerzőknek nem ez az első megjelent könyve, azonban mindkettőjüket más-más dolgok vonzották a kiadásában. György Botond a hírnevet és a pénzt emelte ki, viszont elmondása szerint sem híresebb, sem gazdagabb nem lett általa. Rancz Zsolt hisz a könyvek erejében, olyan egyszerű, olcsó és kézzelfogható tanulási eszköznek tartja, amivel tudást biztosíthatunk nagyobb közönség számára is.

– Próbálkoztam már előadással, képzésekkel, online webináriummal, de nem tudtam olyan erős eredményt elérni, mint egy könyvvel, ami még mindig alátámasztja a régi mondást, miszerint „a szó elszáll, az írás megmarad” – hangsúlyozta Zsolt.

Zsolt és Boti is élvezték a közös munkát, azonban azzal tisztában vannak, hogy mint minden vállalkozásban, itt is figyelembe kell venni, hogy a kitüntetést nem ők adják maguknak, hanem a közönségtől kapják. Úgy gondolják, ha jó lesz a fogadtatás, még lehet szó közös projektekről.

– Én majd még megkérdezem a feleségemet is, hogy mit gondol róla, mivel nekem vele van közös gyerekem, így beleszólása van, hogy milyen közös projektet vállalok el – tette hozzá viccesen humoristánk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük