Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent az Ego Sum második lemeze

Megjelent az Ego Sum második lemeze Vigadó

Augusztus 27-én ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a kézdivásárhelyi Ego Sum zenekar. Meglepetésként kiadták a Tíz címet viselő albumokat, amelyben az elmúlt évek zenéi jelennek meg. A lemezen összesen tíz dal található, ez is az évfordulóhoz köthető. Vannak teljesen új dalok, de az ismertekből is megtalálható néhány.

Hirdetés
Hirdetés

Hangulatában egy pezsgő, gondolatébresztő, néha sötét, néha meg teljesen nyitott lemezről beszélhetünk. Páll Áron, a zenekar énekese leginkább egy nagyváros mindennapjához hasonlítaná az albumot, ahol pörög az élet, a klubok, a buszok, metrók, de ha jól ismered a várost, akkor a csendes zugokat is megtalálod benne.

A lemez nyitódala A Tekergő, ez nem is volt kérdés az együttes tagjai számára, habár a dal nem túl vidám, de nagyon mélyen indít, és ha hagyod, hogy elragadjon, akkor nagyon sok remény bujkál a sorok között. Ehhez jön kontrasztban az album 9. dala, az Ez is Volt, állandóan felfelé ívelő dal, azonban itt a szöveg nem mászik fel a pincéből.

– Nagy kedvencem a Róka, ami egy újragondolás, nagyon szép sorok vannak benne – meséli Áron, aki folytatásként a Mese című dalt említi, ami már megmozgatja a fantáziádat és a feneked is, de ekkor még nem is hallottad a Tele van és kész a buli című számot.

Ezen dalok után visszakapcsolunk egy pár percre, és visszatérünk a hétköznapokba, a kis idegesítő dolgokhoz, mint a lábujjal szekrénybe rúgás, vagy a kilöttyent kávé. A Híztál egy remek történet, és nem egy nagyravágyó rockdal, így a zenekar nagyon szereti játszani. Ezután pedig levezetésnek jön a Hajnali Fél Négy és a Térerő, ami az elmét mozgatja meg.

– Mikor már milliószor játszottuk, akkor is találtam benne újdonságot. A Térerőben az állandó feszültséget csak egy gitárszóló oldja fel, és mégis egész nap a fejedben jár a dallama. Az album záró dala a Kussolhatok, ez egy beszólás, odamondás, egy kikiáltás, kontrasztosan arról, hogy ha nem szól a szám, akkor nem fáj fejem sem.

Az album bemutató koncertjére szeptember 25-én kerül sor a Vigadó nagytermében, igazán érdekes előadással készül az együttes: nagyon sok vicces, ciki és cuki sztori kerül terítékre a zenekar elmúlt éveiből, és úgy tervezik, egy párat elmesélnek nekünk. Ha valaki ott volt valamelyiken, akkor nyugodtan rákérdezhet a közönségből is, hiszen ennek igazán örülne az együttes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük