Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itt a Pesti Művész Színház

Itt a Pesti Művész Színház Vigadó

Először látja vendégül a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház a Pesti Művész Színházat, mely a Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című előadását hozza el. Az előadást Márton András rendezte, egy jegy ára 30 lej. Fogarassy Andráss színházigazgatóval beszélgettünk az előadásról és a turnéról.

– Kézdivásárhelyen ma 19 órakor mutatkoznak be a Boldog Születésnapot! avagy Hatan pizsamában című előadásukkal. Előzetesen mit kell tudni a darabról?

– Marc Camoletti ismert vígjátékszerző műve két felvonásban kerül színre. Az előadás története egy franciaországi nyaralóban játszódik, ahol Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak. Jön Bernard legjobb barátja, Robert, aki egyben Jacqueline titkos szeretője, és Brigitte, aki viszont Bernard titkos szeretője. A ház ura úgy állítja be a dolgot a feleségének, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal. És akkor beállít a szobalány férje is, Bertrand.

Hirdetés
Hirdetés

– Miért pont Kézdivásárhelyt választották helyszínül? Voltak már itt, vagy ez lesz az első alkalom?

– Mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy az anyaország fővárosi színészeivel találkozhassanak az Erdélyben, magyar lakta területeken élők is. Olyan előadás mellett született a döntés, amely vígjáték, így bizonyára szívesen fogadják az erdélyi magyarok. Vígjátékunkat a nyáron mutattuk be Pécsett, és azóta nagy sikerrel játsszuk Magyarország különböző településein. Kézdivásárhelyen még nem léptünk fel, és ez az első erdélyi turnénk. A csíkszeredai Pro Cultura Siculi Közösségek Közti Társulással vagyunk kapcsolatban, ők vállalták a turné előkészítését, így több erdélyi városba is eljutunk, például Székelykeresztúron, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen is fellépünk a kézdivásárhelyi előadást követően.

– Hogyan függ össze a cím az előadással?

– Nem szeretnénk lelőni a poénokat, de az előadásban egy születésnap ünneplésére is sor kerül, és a vicces jelenetek, egyre őrültebb helyzetek közben előbb-utóbb mindenki pizsamában lesz. Reméljük, a közönségnek tetszeni fog ez a humorban gazdag darab, és jól szórakozik majd.

– Kiket láthatunk a színpadon?

– Egyházi Géza, Nyertes Zsuzsa, Csengeri Attila, Lengyel Eleonóra, Fogarassy Bernadett és Bodrogi Attila alakítja a szereplőket. A kiváló alkotók, elismert művészek mellett igényes díszlet is jellemzi az előadást.

– Terveznek még az október 30-i előadásuk után újra ellátogatni környékünkre?

– Igen, tavasszal a Csókos asszony című operett erdélyi turnéjával tervezzük visszatérni.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük