Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Igazi rockabilly

Igazi rockabilly Vigadó

A Vigadó Művelődési Ház szabadtéri programsorozatának keretében lépnek színpadra augusztus 1-jén (esőnap: augusztus 2.) 20 órától a The Crazy Plumbers és a Voces a W. Wegener Parkban, amelyre a két együttes közösen tizenhét dallal készül. A meglepetés az, hogy a The Crazy Plumbers történetében ez az első alkalom, hogy a Voces csajok hatására beöltöznek a koncertjükre. Tofán Leventével, a The Crazy Plumbers énekesével, valamint Cserkész Emesével, a Voces alapítójával beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

– Hamarosan újra színpadra léptek együtt. Ha nincs koronavírus-járvány, akkor most másról beszélgetnénk, de így most az érdekel, hogy mi volt a legnehezebb a kialakult helyzetben? Tudtatok próbálni az elmúlt időszakban? Érződik a csapatokon a kiesés?

Cserkész Emese: A The Crazy Plumbers együttessel februárban találkoztunk először, nagy tervekkel indultunk neki a közös projektnek, de a koronavírus miatt kialakult helyzetnek eleget kellett tenni, így a harmadik közös próba után, márciustól leállt a próbafolyamat. A közös próbák leálltak, de a Voces-szel hetente kétszer is találkoztunk online platformon, így volt időnk a dalokkal ismerkedni, kidolgozni és nekem is volt időm elkészíteni az átiratokat, hiszen a háromszólamú „back vocal” egyáltalán nem szokványos a rockabilly műfajban.

Tofán Levente: Teljesen áthúzta a számításainkat a járvány, januárban elkészült az új lemezünk, amit áprilisban terveztünk bemutatni, és egy országos lemezbemutató turnét is leszerveztünk. Nagyon sok lekötött koncertünk volt a nyárra, fesztiválok, motoros találkozók, ezt mind lenullázta a vírus. Nagy volt a csalódás a zenekarban, hiszen sokat dolgoztunk ezen a projekten, és nagy reményekkel indultunk neki az évnek.

– Mikortól tartjátok a kapcsolatot? Hogyan készültetek a koncertre? Hány dalt fogunk hallani?

T. L.: Még februárban elkezdtünk dolgozni a Voces-szel, és a Szent György-napokon kellett volna bemutatni a közös produkciót. Amikor kiderült, hogy elmarad, leálltunk, nem is találkoztunk. Igyekeztünk betartani az óvintézkedéseket, hiszen számunkra fontosabb az egészség. Ez idő alatt nem foglalkoztunk a zenekarral, nem is próbáltunk. Aztán június elején a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezői ajánlották fel a szabadtéri koncert lehetőségét, akkor vettük újra fel a fonalat és folytattuk az elkezdett munkát, így azóta intenzíven próbálunk.

Cs. E.: A The Crazy Plumbers együttessel is folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, véleményeket, ötleteket beszéltünk meg és vártuk, hogy mikor léphetünk közönség elé, mivel a sok betervezett koncert mind elmaradt. A KultúrPark után szintén szabadtéri koncertre kaptuk a meghívást a kézdivásárhelyi W. Wegener Parkba, a Vigadó Művelődési Ház szervezésében. Műsoron nagyrészt a The Crazy Plumbers együttes saját dalai szerepelnek, de nem hagyhatjuk ki a nagy női rockabilly előadók dalait sem, mint Nancy Sinatra, Imelda May és Janis Martin. Egy órát átfogó koncertprogramot sikerült előkészíteni, ami 17 dalt jelent.

– Különlegességgel készültök?

T. L..: Most először a zenekar történetében – a csajok ötletei alapján – „beöltözős” koncert lesz. Úgy gondoltuk, látványban is érdemes hozzáadni valami különlegest.

– Szerettek együtt dolgozni a srácokkal?

Cs. E.: A Voces 13 tagjából 8-an veszünk részt a mostani produkcióban, ez többnyire a színpadon való távolság betartása miatt is fontos, de majd, ha a korlátozások feloldódnak, akkor a többiek is csatlakoznak, mert nagyon szeretünk együtt dolgozni a The Crazy Plumbers-szel és reméljük hamarosan más színpadon is bemutathatjuk a közös produkciót.

– Hogyan látod a következő hónapokat, milyen munkafolyamat indul az együttessel?

T. L.: Egyelőre nem merünk tervezni semmit. Amint elmúlik a járványveszély, az új lemezt szeretnénk bemutatni, és az elmaradt országos turnét újra szervezni. A Voces-szel közös műsorunkat is tervezzük folytatni, új dalokon dolgozni, és ha lehetőség adódik, minél többször elő is adni. Ez az együttműködés túl jól sikerült ahhoz, hogy ezzel a két koncerttel véget érjen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük