Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három eseménnyel készülnek

Három eseménnyel készülnek Vigadó

Az elmúlt időszakban a KreaKids csapata a háttérben dolgozott, nem igazán hallottunk róluk, azonban most ismét színre lépnek, és beszámolnak az elmúlt hónapok tevékenységeiről, a kreások mindennapjairól.

Februárban három nagyobb eseménnyel készülnek megünnepelni fennállásuknak 11. születésnapját, a Vigadó Művelődési Házban. A divatbemutatók és a kiállítások által a közönség megtapasztalhatja mindazt, amiről a KreaKids szól: a designtól kezdve a divattervezésig.

Hirdetés
Hirdetés

Az első nagyszabású eseményüket ma 17 órától nyitják meg, amely során György Lehel Érintés című kiállítását tekintheti meg a nagyérdemű. A stúdió fotósa szívvel-lélekkel támogatja a kreások mindennapjait, és szívesen ott van, ha lencsevégre kell kapni valamit.

– A Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ és a Pro Special Egyesület fiataljai festettek, rajzoltak, hogy alkotásaik a KreaCo által hordhatóvá váljanak: ruhák, pulcsik formájában, amiket azóta is büszkén viselnek hétköznapjaikban. Ezekről a kollekciókról készült különleges fotósorozatból tekinthetnek meg egy összeállítást az érdeklődök, egészen február 11-ig – tudtuk meg Babós-Máthé Rékától, a KreaKids Stúdió egyik vezetőjétől.

A kiállításban a KreaKids elmúlt három évének munkái lesznek láthatóak, ízelítőt nyútjva mindennapjaikból, pontosabban abból, hogy simul össze a KreaCo által biztosított innovatív technológia használata a gyermekek ötleteinek kivitelezésében.

– Az elmúlt időszakban olyan új eljárásokat ismerhettünk meg közösen, ami elősegített abban, hogy változatos projektmegoldásokban gondolkodjunk, ezen keresztül ismerkedjünk új felszereléseinkkel, bővítsük eszköztárainkat – részletezte Babós-Máthé Réka.

A KreaKids Stúdió 2021-es design csapata eddig sosem látott technikákkal valósította meg az új projekteket: 3D-nyomtatóval autókat modelleztek. A csapat újra álmodta Kézdivásárhely főterének kirakatait, ezek mellett alternatív sakkfigurákat, különleges dominó-kártyákat is láthatunk a kiállításon, amiket ki is lehet próbálni.

– Február 12-én 17 órától a KreaKids Stúdió apraja-nagyjának kiállításmegnyitójára hívjuk az érdeklődőket. Ezt követően kerül sor a divatműhely nagyobb diákjainak (Át)Változás című divatbemutatójára, ami a tíz év munkásságát koronázza, remélhetőleg újabb tíz évet nyitva meg előttünk – fogalmazott Páll Anna Brigitta, a KreaKids stúdió egyik oktatója, majd hozzátette, február 13-án, vasárnap folytatják az (Át)Változás című eseménysorozatot, amikor is a 4–13 éves kreások mutatják be, hogyan varázsolnak fehér vásznakból színpompás, vidám öltözékeket. A diákok munkáinak kiállítása február 20-ig lesz megtekinthető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük