Felhívás!

Falusi Mariann semmit nem csinálna másképp

Falusi Mariann semmit nem csinálna másképp Vigadó

Falusi Mariann, akinek angyali hangját ezer közül is megismerni, lassan négy évtizede, pontosabban 38 éve van a zenei életben. Az Artisjus-díjas magyar dzsesszénekes, a legendás Pa-Dö-Dö együttes meghatározó tagja, rádiós és televíziós műsorvezető és színésznő gyerekkorától kezdve énekel, így egyszerű és egyértelmű volt számára a pályaválasztás.

Mariann vidám személyiség és megszállott utazó is, elmondása szerint az utazás feltölti, kikapcsolja és gondolkodásra sarkallja – vágyai szerint a szomszéd falutól a Föld túlsó oldaláig szabadon utazna. Hamarosan a Sárik Trióval érkezik Kézdivásárhelyre, a Vigadó Művelődési Ház nagytermébe a Jazzkívánságműsor magyarul című produkcióval.

– 38 éve kezdte pályafutását. Melyek ennek a majdnem négy évtizednek a legszebb emlékei?

– Elég sok az a 38 év, nehéz bármit is kiemelni, a Pa-Dö-Dö teljes munkássága az évi minimum 150, de olykor 230 koncert, a szilveszteri nagykoncertek húszezer nézővel. Ott vannak a színdarabok, musical darabok, amelyekben játszottam: volt ebben szegedi Dóm tér, Az Olivér, A rémségek kicsiny boltja, amiben megismertem Lang Györgyit, A gőzben, A cigánykerék és napjainkban a nagy sikerű Menopauza, aztán a vendégeskedések Presser, Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band koncertjein és természetesen a közös munka a Sárik Trióval.

– Volt olyan pont a karrierjében, amikor azt érezte, nem bírja tovább, hogy itt a vége, elég volt?

– Soha egy pillanatig sem jutott eszembe, hogy ne énekeljek tovább, hiszen a zenei sokszínűség, amelyet űzök a kortárs operától a popzenén át a népdalokig mindig izgalmas újabb kihívásokkal tart lendületben.

– Melyek a kedvenc darabjai, zeneszámai, hiszen jó néhánnyal büszkélkedik?

– Nincs kedvenc zeneszámom, mindenevő vagyok a zenében!

– A Pa-Dö-Dö által vált ismertté. Mesélne erről egy keveset?

– A Pa-Dö-dö együttesről egy keveset? Szerintem, aki ismeri, az tudja, hogy milyen, a többieknek minek magyarázzam? Jókedvű és szabad: igen, a Pa-Dö-Dö maga a szabadság.

– Hamarosan Sárik Péterrel érkeznek Kézdivásárhelyre, a Vigadó Művelődési Házba. Hogyan kerültek munkakapcsolatba?

– Mintegy kilenc éve meghívtak New York-ba egy fellépésre, és Petit kértem fel, hogy zenéljünk együtt, aztán mivel hamar kiderült, hogy mennyire jól tudunk együtt dolgozni, úgy döntöttünk, együtt is folytatjuk.

– Mi a szerepe önnek a Jazzkívánságműsor magyarul című produkcióban?

– Peti csodaklassz ötlete a Jazzkívánságműsor, aminek angol változatait már évek óta játssza, és amikor kigondolta, hogy legyen ez magyar számokkal is, amiket a közönség válogathat ki, meghívott, hogy legyek én az énekes szólistája ennek az anyagnak.

– Nem csak énekesként, hanem színészként is elismert. A színház vagy inkább a filmezés áll közelebb önhöz? Melyik szerepére a legbüszkébb?

– A színház a kedvenc, természetesen. Bár a film még több emberhez jut el, így a mai napig emlegetik, amikor szerepeltünk az Angyalbőrben vagy Bereményi Géza Eldorádó című filmjében.

– Miből merít inspirációt a hétköznapokban? Mivel tölti szabadidejét?

– Szabadidőmet a kertben töltöm, esetleg a Balatonon a kutyákkal, teknősökkel, illetve imádok hátizsákkal a hátamon utazni, hiszen mindenki tudja rólam, igazi nagy utazó vagyok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások