Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A táncfotós ars poeticája

A táncfotós ars poeticája Vigadó

A többszörösen díjazott magyarországi fotóművész, Eifert János kiállítással érkezik a céhes városba, majd másnap a fotóművészetről tart előadást a nagyközönségnek.

„Eifert János szakmájának, művészetének itthon és külföldön egyik legismertebb képviselője, meghatározó egyénisége. Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc-, aktfotói, természetképei és az alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. Tanárként, előadóként, szakíróként és szakértőként is tevékenykedik.

Hirdetés
Hirdetés

245 önálló kiállítása volt, három­ezernél több csoportos kiállításon szerepelt világszerte, több száz díjat, nagydíjat, különdíjat, diplomát érdemelt ki képeivel. A világ 40 országában fényképezett, ebből és különböző témáiból páratlan értékű archívumot állított össze. Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, interneten. Filmekben, televíziós műsorokban, színpadi látványként, színházi díszletként gyakran használták fel fotóit, ő maga is gyakran jelent meg különböző film- és TV-műsorokban, sorozatokban. Számos fotóalbumhoz, kiállítási katalógushoz írt bevezetőt, előszót, nyitott meg kiállításokat, tartott előadásokat, amelyeknek megírt szövegét dokumentálta. Könyvei jelentek meg.” (Feledy Balázs)

Munkásságának egy kis szeletét május 16-án 18 órától mutatja be a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében, ahol Ars poetica című kiállítása nyílik meg. Másnap 18 órától a nagyteremben tart előadást a fotóművészetről. Erre a belépő 10 lej. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük