Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A divatvilág irányában

A divatvilág irányában Vigadó

Új sorozatunkban egyetemisták mesélnek arról, hogy hogyan kerültek kapcsolatba a művészetekkel. A kézdiszentléleki Hodor Barbara jelenleg Dániában, a VIA University Collage branding és marketingmenedzsment szakán tanul, ami teljes mértékben azonos elképzeléseivel és elvárásaival. A KreaKids Stúdiónál eltöltött évek segítették a döntésében, de már kiskora óta a divatvilág szerelmese. Ezúttal ő mesélt a pályaválasztásáról.

„Talán az egész onnan indult, hogy már kiskorom óta szerelmes voltam a divat világába, és tudtam, hogy valami olyasmit szeretnék csinálni, ami közel áll ehhez az egészhez. A KreaKids Stúdió által sikerült belátást nyernem ebbe a világba, főleg a divattervezésre összpontosítottam, de a Kreás évek alatt volt alkalmam fotózások koncepcióját kitalálni, egy projekt mondanivalóját kampányformába önteni, modellekkel dolgozni, divatbemutatókat szervezni és levezérelni. Ezek a tapasztalatok idővel rávezettek arra, hogy akármennyire is szeretem a divattervezést, nagyobb mozgástérre van szükségem a szakmámat illetően.

Hirdetés
Hirdetés

Emiatt is kezdtem kutakodni olyan szakmák irányába, amik közel állnak ehhez, de ugyanakkor lehetőséget adnak arra is, hogy más területeken próbáljam ki magam, különböző egyetemi szakok leírását elolvasva pedig a VIA University College branding és marketingmenedzsment szak volt az, ami teljesen azonos az én elképzeléseimmel és elvárásaimmal.

2020 nyara alatt alkalmam nyílt három cégnél is dolgozni, hol szabadúszóként, hol gyakornokként. A három cég egymástól nagyban különbözött, ami igen sokszínűvé tette a feladataim. Az egyetemen főleg ruházati cégekre koncentrálunk, és talán számomra ez a legérdekesebb, de hasonló izgalmat váltott ki belőlem a bőrkesztyűkkel, kozmetikai termékekkel, növényekkel való projekt is. Leginkább ezt az alkotási szabadságot szeretném elérni 5 év múlva, hogy minél változatosabb és színesebb körben dolgozhassak, mint brander, marketinges. Bár azt muszáj beismernem, hogy azért a divatmárkák állnak még mindig a legközelebb a szívemhez. Legnagyobb tervnek vagy vágynak talán egy saját design- és brandingstúdió létrehozását tűzném ki, viszont fontosnak tartom, hogy mielőtt ilyesmibe belekezdenék, szerezzek megfelelő tapasztalatokat olyan már­káknál, amiket mindig is szerettem, és amelyek nemzetközi szinteken is megfelelő példát mutatnak arra, hogy mennyire fontos is a jó branding.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük