Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vidám két óra az egészségért

Vidám két óra az egészségért Kultúra

Az idei második Mozgó délutánt szervezte meg a Zöld Nap Egyesület, partnerségben a kézdivásárhelyi sportirodával. Az esemény kedd délután szabadtéren, a sportcsarnok környékén zajlott, a megszokottnál több érdeklődőt, kíváncsiskodót vonzva.
A korábban havonta, idén két-háromhavonta megrendezésre kerülő Mozgó délután célja felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a mozgás fontosságára. Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke kifejtette, eseményükkel a kezdetektől arra koncentráltak, hogy az ifjúsági korosztály kiszakadjon a panelből.
– A grundok megszűntek, a tömbházak között már nem nagyon tudnak a gyerekek játszani, míg a sporttelepeken fizetni kell. Úgy vélem, a rendezvény programjai nem csak az egyes résztvevőkre kifejtett hatásuk miatt jelentősek a társadalom számára, hanem fontos szerepet töltenek be az emberek közötti kapcsolatok kialakításában is, emiatt kommunikatív hatású, közösségteremtő erejük van – véli Ráduly.
A kedd délutáni, kétórás esemény ezúttal főként szabadtéren zajlott, a sportcsarnok körüli tevékenységek mintegy 150 résztvevőt vonzottak. Most sem maradt el a Mozgó délutánokon már megszokott asztaliteniszezés, ugrókötelezés és szaladás, továbbá az érdeklődők a Zöld Nap Egyesület kézügyesség- és reflexfejlesztő fakockáival is játszhattak. Az esemény újdonsága egy hagyományos magyar, a baseballhoz hasonlítható labdajáték, a méta volt, amelyet a sportcsarnok melletti füves területen lehetett kipróbálni. Ahogy az a Mozgó délutánok során lenni szokott, a keddi esemény is törekedett a helyi sportcsapatok bemutatására, népszerűsítésére, ezúttal a táncé volt a főszerep. Pap Ágnes táncoktató már több esemény alkalmával bemutatkozott gyerekcsoportjai léptek fel, a két különböző korosztályú csapat egy-egy órát táncolt, bevonva a jelenlévő gyerekeket is. A programot tovább színesítve, a két lelkes, autodidakta módon tanuló fiatalból, Szőcs Jankából és Mihály Stefániából álló, 2EASY nevet viselő moderntánccsoport is bemutatkozott két szám erejéig.
Míg a lányokat a táncprogramok, addig a fiúkat a sportcsarnok előtti téren felállított akadálypálya vonzotta, amelyen a BIA Kft. jóvoltából RC autókat vezethettek végig. Beke István, a BIA Kft. tulajdonosa elmondta, céljuk a szórakoztatás és élménynyújtás volt, ezért a kialakított pályát és az autókat is díjmentesen vehették igénybe a gyerekek. Beke István maga is szerelmese a különböző méretű, típusú távirányítós autóknak, amelyek egy része – elmondása szerint – inkább a felnőttek kezébe való. A környék RC autó tulajdonosai gyakran a sportcsarnok mellett „kocsikáznak”, és remélik, hogy hamarosan kialakíthatnak itt egy komolyabb pályát, amelyen akár versenyeket is rendezhetnek.
A legközelebbi Mozgó délutánt egy nyári szünet után, szeptemberben szervezik meg.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások