Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

VERSeny versből

VERSeny versből Kultúra

Bár már több mint kétszázan jelentkeztek, május 30-áig meghosszabbították a Nemzeti VERSeny nevezési határidejét. A budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete ötödik alkalommal hirdette meg a versmondást népszerűsítő vetélkedőt, amelynek elő- és középdöntőjét idén is online rendezik meg.

Az évente meghirdetett, határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó- és versklip-vetélkedőre, a Nemzeti VERSenyre valamennyi korosztály nevezhet az anyaországból, a Kárpát-medencéből, szerte Európából és az óceánon túlról, amennyiben nem hivatásos magyar versmondó. A megmérettetés elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által és a kulturális identitás erősítése.

Hirdetés
Hirdetés

A háromfordulós verseny legjobb előadói a pénzjutalmak mellett további értékes díjakban részesülnek. Tavaly Elek Ágota, a művészeti líceum tanulója a második helyet szerezte meg a vetélkedőn.
Bővebb tájékoztatás a www.vers.hu/nemzetiverseny-2020 oldalon és a Nemzeti VERSeny Facebook-oldalán található. A rendezvény védnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük