Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereködés fog lönni

Vereködés fog lönni Kultúra

Megzenésített Petőfi-versekkel és jól ismert betyárnótákkal érkezik a kézdivásárhelyi Vigadóba március 23-án, szombaton 19 órakor a Széljáró Balladás és Magyarország legfiatalabb tekerőse, a nyolcéves, egyébként kézdivásárhelyi gyökerekkel bíró Ónodi András Máté is.

Egy varázslatos és egy igazán betyáros énekhang, a tekerő elfeledett dallamai, modern gitárszólók és a dobok pergése – ez a Széljáró Balladás folk-jazz-blues-groove-világa. A húsz éve alakult együttesük akusztikus hangszerekkel, élő játékkal alakította ki egyedi, balladai és modern folkjegyeket magán viselő zenei hangzását. A banda tagjainak közös vágya az alkotás és értékközvetítés mellett az együttzenélés öröme, mely minden koncertjük hangulatát erősen áthatja. Repertoárjukban saját szerzeményeik mellett népzenei, klasszikus, kortárs dalok és versmegzenésítések szerepelnek.

Hirdetés
Hirdetés

A csapat a kiskunfélegyházi Ónodi András Mátéval egészül ki, aki nyolcévesen Magyarország legfiatalabb tekerőlantosaként ejti ámulatba az őt hallgató közönséget. A kistehetség édesanyja révén kötődik Kézdivásárhelyhez. Dr. Ónodi Izabella fogorvos, önkormányzati képviselő, a Művelődési és Szociális bizottság elnöke tíz éve települt Kiskunfélegyházára a céhes városból. Ő árulta el lapunknak, hogy kisfia még két éve sincs, hogy megismerkedett a tekerőlanttal. A fiút a Széljáró Balladás együttes vezetője, Vas László ismertette meg a hangszerrel, és tanítja a mai napig játszani. Máté előszeretettel lép fel háromszéki népviseletben, imád nagyszüleinél lenni Kézdivásárhelyen, és Kászonimpért tartja második otthonának, ahol a család egy autentikus székely házat vásárolt és újított fel 2014-ben. Ónodi András Máté a héten székelyföldi „turnén” vesz részt, március 22-én pénteken Magyarország Konzulátusának Dísztermében lép fel Csíkszeredában, szombaton pedig a Kézdivásárhelyi Vigadó gyönyörű színháztermében mutatja be a dél-alföldi dallamokat a Széljáró Balladás együttes koncertjének felvezetéseként.

A Széljáró Balladás Petőfi & betyárok című koncertjére a belépő 25 lej, a diákok és pedagógusok a koncert előtt a helyszínen kedvezményes jegyet válthatnak 12 lejért. Jegyek a Vigadó Művelődési Ház jegypénztárában kaphatók (péntek 10–15 óra, valamint csütörtök 14–18 óra között, illetve előadások előtt egy órával). Jegyfoglalás kizárólag a jegypénztárban lehetséges

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük