Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Városismereti vetélkedő Sepsiszentgyörgyön

Városismereti vetélkedő Sepsiszentgyörgyön Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Pál Utcai Fiúk Egyesület 24. alkalommal hirdeti meg a Barangoló városismereti vetélkedőjét. A megmérettetésre legtöbb négy iskolásból és egy felnőttből álló csapatok jelentkezhetnek.

Az idei feladatsor megoldása érdekében az elemista jelentkezőknek egyebek mellett a Bod Péter Megyei Könyvtárat, a központi evangélikus templomkertet, a Beör-palotát kell felkeresniük. Tanulmányozniuk kell Gaál Sándor tanár munkásságát, a darabontok tevékenységét, mesterségekről elnevezett utcaneveket, valamint különböző személyiségek neveit viselő intézményeket kell „felfedezniük”.

Az egyik feladatot tavaly is történelmi emlékhelyek, szobrok felkeresése képezte (fotók: Némethi Katalin)

A gimnazistáknak és középiskolásoknak a Gyulai Ferenc-házról kell adatokat gyűjteniük, az elhurcolt sepsiszentgyörgyi zsidó családok egykori lakhelyét, a gettó és a lebontott zsinagóga helyét jelölő botlóköveket kell felkeresniük, de a Sepsi–SIC kosárlabdacsapattal és háromszéki olimpiai résztvevőkkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell; ugyanakkor előnyt jelent, ha ismerik a megyeszékhely középkori óvárosához tartozó utcaneveket.

Hirdetés
Hirdetés

A feladatokra a válaszokat a diákoknak kell leírniuk nagy odafigyeléssel, mert a súlyos helyesírási hibákat tartalmazó feleletekért pontlevonás jár. A kitöltött űrlapot és a képeket zárt borítékba kell helyezni, amit a Bod Péter Megyei Könyvtár előterében található Barangoló feliratú dobozba kell bedobni május 18-ig.

A verseny legfőbb célja iskoláskorban megismertetni a gyerekekkel szülővárosukat, kiegészíteni az eddigi ismereteket, hogy észrevegyék a város rejtett értékeit is. További információk a nemeselod@yahoo.de e-mail-címen vagy a 0746.134.950-es és a 0754.882.395-ös telefonszámok (Nemes Emil tanító) valamelyikén.

(Címlapon a tavalyi győztesek)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük