Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Váncsa Sándor évszakai a kultúrházban

Váncsa Sándor évszakai a kultúrházban Kultúra

Első egyéni kiállításával állt a nagyközönség elé Váncsa Sándor, aki a szentgyörgyi Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetségében és a Mohos Fotóklubban is keresi a művészet felé vivő utakat. Most természetfotósként debütált a Kónya Ádám Művelődési Házban.

Hirdetés
Hirdetés

Évszakok című tárlatának megnyitóján a Mohos elnöke, Hlavathy Károly méltatta munkáit. Mint elhangzott, a fotóklubé igen befogadó, ugyanakkor összeforrott közösség. Hlavathy némi kedves csipkelődéssel fűszerezve ismertette a kiállító fotós előéletét: eszerint Váncsa Sándor négy éve Kanadában élő lánya meglátogatásakor fertőződött meg a fotózás vírusával, s erre még rátett egy lapáttal a Mohosba való belépése: szenvedélye lett a fotográfia, életformája a fotózás.

A kiállításon tetten érhető az útkeresése, de a klubtársak már látják, egy letisztulási folyamaton ment át a fotós, akinél most is látható a tartalomfotográfia iránti érdeklődés, a nagyszerű természet iránti tisztelet és szeretet, az apró formák csodálata. A megnyitón Váncsa Sándor Orbán György kórustársától a Szeptember végén című Petőfi-verset kapta ajándékba, amit a helyszínen elszavalt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük