Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Van, ami örök”

A koronavírus-járvány miatti két év kényszerszünet után a tusnádfürdői Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor elérkezett 31. kiadásához, amely ma startol.

Hirdetés
Hirdetés

A július 19–24. között megszervezett fesztivál Van, ami örök című jelmondattal tér vissza, és a programkínálata alapján elmondható, hogy a közéleti politikai témák mellett idén is helyett kapnak a magyar kulturális értékek, a gazdasági témák és a magyar nemzetpolitika aktualitása is. A komoly beszélgetések, előadások mellett számos koncert és hajnalig tartó buli várja az odalátogatókat.

Az idei tábor szervezésében 47 partner vesz részt, akik 27 helyszínen, sátorban mutatják be programjaikat – derült ki a szervezők múlt héti sajtótájékoztatóján. Mintegy 400 programpont várja a résztvevőket, körülbelül 250 szervező dolgozik az események zavartalan lebonyolításában.

Az idei Tusványoson egy új helyszín, a Buzánszky Jenő Sportterasz is várja az érdeklődőket, ami jelzi azt is, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak a sporttémájú események is.

A tábornyitó nagyszínpadi koncertet ma 19 órától a Transylvanium együttes adja, őket követi 20.30-tól Nagy Feró és a Beatrice, valamint 22.30-tól a Tankcsapda. A hét folyamán a Petőfi-színpadon fellép a Margaret Island, a Kowalsky meg a Vega (szerda), Az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company (csütörtök), a 4S Street, a Blahalousiana (péntek). A koncertek sorát Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast zárja szombaton.

A táborban sátorhelyet lehet bérelni, a heti jegyár 120, a napi 30 lej. A tusnádfürdői lakosok ingyenes bérletet igényelhetnek egész hétre. A táborra való belépés 16 óra előtt ingyenes, azután 30 lejbe kerül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük