Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ütős Talamba-koncert Sepsin

Ütős Talamba-koncert Sepsin Kultúra

Pénteken, a főtéri kőszínpadon kicsiket, nagyokat lenyűgöző koncerttel kedveskedett a sepsiszentgyörgyi közönségnek az Artijus-díjas magyarországi Talamba Ütőegyüttes.

Az Ütős nyár Sepsiszentgyörgyön! programsorozat keretében bemutatott koncert valóban ütősre sikeredett, a helyi közönség számára kevésbé ismert Talamba-szerzeményekre úgy táncoltak a jelenlévők, mintha ezeken a dalokon nőttek volna fel, mintha mindennap ezeket hallgatnák.

A csapat amúgy 1999-ben alakult, tagjai diákként találkoztak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán: Magyarország három különböző részéről származó zenészek végül Gödöllőn leltek közös otthonra.
A Talamba csapat bevallása szerint az érdeklődők „koncertjeiken éppúgy találkozhatnak Bach fúgáinak vagy Muszorgszkij Egy kiállítás képeinek crossover átiratával, mint a Magashegyi Underground dalainak újragondolásával, dzsesszel, népdalokkal, az afrikai törzsi ritmusokkal vagy éppen pörgős balkáni dallamokkal. Igazi crossover együttesről van szó, akik valódi 21. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget Magyarországon és külföldön egyaránt”.

Hirdetés
Hirdetés

– Célkitűzésünk, hogy a gyermekeken keresztül a felnövő nemzedéknek megmutathassuk, hogy mi is az igazán jó zene. Azt valljuk, hogy stílustól függetlenül kétféle zene létezik a világon: jó és rossz. Ennek tükrében arra törekszünk, hogy ütőhangszerekkel jó zenét játszunk. Örülünk annak, hogy Sepsiszentgyörgyön a tér megtelt, és a többkorosztályos közönség lelkesen fogadta zenénket. Azt gondolom, hogy célba ért az ide elhozott Tour De Drums elnevezésű produkciónk – fejtette ki érdeklődésünkre Zombor Levente ütőhangszeres művész-tanár.

A Talamba együttes tagjai: V. Nagy Tamás, Grünvald László, Szitha Miklós és Zombor Leven

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük