Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ürmösön eltemették a telet

Ürmösön eltemették a telet Kultúra

Erdővidék három, nappali farsangi felvonulást szervező faluja közül idén az Olton túli, Brassó megyéhez tartozó Ürmösön indult leghamarabb kalandos útjára a bolondszekér. Következik Apáca február 17-én, aztán Bölön február 24-én.

Szombaton az idő sajnos nem kedvezett az ürmösi vidám felvonulóknak, hideg eső szemerkélt, összességében azonban az időjárás mégsem tudta a hagyományápoló fiatalok kedvét szegni. A maskarások, mint minden évben, a faluvégről indulva zeneszóval haladtak, szépen feldíszített lovakkal, hangos kurjantásokkal hívva fel a figyelmet magukra.

A kapualjakba ezúttal is mindenki kiállt fogadásukra, fogyott a pálinka, a bor, a pánkó, a lovakon ülő legények csizmaszárában gyarapodott a pénz, kis kosarakban gyűltek a tojások: a farsangi esemény a szokáshoz híven, bállal, majd másnap tojásrántotta-lakomával zárult, a költségekhez ki ahogy tudott, hozzájárult.

Ürmösön ez a nap a helyiek vendégszeretetét is dicséri: lehet az ember akár ezer idegen, a farsangi kínálmáció mindenkire vonatkozik, a finomságokat olykor nem csak a kapuban, de a vendéget akár a kapun belülre is tessékelve, jó szívvel, mosolyogva ajánlják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük