Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepváró Sepsiszentgyörgy

Ünnepváró Sepsiszentgyörgy Kultúra

Minden eddiginél gazdagabb és színesebb programkínálatból választhatunk december 13–24. között a 2019-es Karácsonyi vásár ünnepi rendezvénysorozat idején Sepsiszentgyörgy főterén.

Hirdetés
Hirdetés

Az immár hagyományossá vált zenés, táncos fellépések, ünnepi hangverseny, koncertek és előadások, a vásári forgatag és lacikonyhák mellett idén számos újdonság is várja a látogatókat. Ilyen lesz például az ünnepi háttér előtt helyben elkészített és kinyomtatott fotó-lehetőség (photobooth) vagy az épületvetítés gyermekrajzokból, de idén kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra is.

A pénteken kezdődő vásárt a Napsugár Napközi Otthon előadása nyitja 16.30-kor a főtéri kőszínpadon, szombaton 19 órakor Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriuma a Krisztus király katolikus templomban, vasárnap 18 órakor a Canticum Énekegyüttes, Classical Singers fellépése, majd a veszprémi Kabóca Bábszínház Zeng a lélek karácsonyi misztériumjátéka hangol a közelgő ünnepre.

S mert az adventi várakozás, a karácsony ünnepe a közösségről is szól, folytatódik a hagyomány, így a vásár ideje alatt a város 8 tanintézményéből mintegy 800 óvodás és iskolás kapcsolódik be a programokba zenés, táncos vagy verses műsorral. Délutánonként kórusok, énekkarok, esténként koncertek teremtenek ünnepi hangulatot a főtéren. Fellép a Canticorum Női Kar, a Snaps Vocal Band acapella-előadással, Takáts Nikolas, Benkő Éva és a Folker Együttes regöléssel, Maria Răducanu dzsesszelőadással, a Campanella és Eufónia kórusok, Szalóki Ági és Bognár Szilvi, a Voces női kar, a Harmónia kórus, de lesz Swing a la Django-koncert, Égvilág népi játék, míg végül az Evilági együttes Csodaváró koncertje és Mácsafej-koncert zárja hétfőn, december 23-án este az ünnepi rendezvénysorozatot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük