Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi program

>> A húsvéti ünnepekre való tekintettel a Székely Nemzeti Múzeum, az EMŰK és a Bod Péter Megyei Könyvtár nagypénteken, nagyszombaton, húsvét vasárnapján és hétfőjén zárva tart.
>> A sepsiszentgyörgyi Míves Házban ma 10-től szombat hajnalig tartják a tojásírás éjszakáját – este a Folker együttes zenél. A résztvevők vigyenek magukkal kifújt vagy főtt tojást. Alsó korhatár: 7 év.
>> Vízbevető hétfőn Szörcsén és Székelytamásfalván idén is felelevenítik a pogány szokásokban gyökerező húsvéti szánozás hagyományát. Szörcsén a fiatalok szervezésében, a falufelelősök közreműködésével 10 órakor indulnak a székelyruhába öltözött fiúk és lányok, és húzzák maguk után a fenyőággal megrakott erdőlő szánt. Így térnek be a portákra, húsvéti jókívánságokat mondva, énekelve, táncolva. Székelytamásfalván 10.30-kor indulnak a szánozó fiatalok, annyi különbséggel, hogy ott csak a fiúk vesznek részt a hagyomány továbbéltetésében.
>> Április 1-jén és 2-án a miklósvári Kálnoky Vendégházak szeretettel várják azokat, akik a húsvéti ünnepeket hagyományos keretek között kívánják tölteni. A 149 euró/fős turisztikai csomag tartalmazza két éjszakára a szállást, valamint a teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora). A vendégek hagyományos tojásfestésen és hímzésen, kürtőskalács-sütésen, kastélylátogatáson vehetnek részt. A 14 éven aluli gyermekek 50%-os kedvezményben, a 4 éven aluliak ingyenes ellátásban részesülnek. Információ és helyfoglalás a k@transylvaniancastle.com e-mail címen.
>> A szentivánlaborfalvi ifjúság szervezésében április 1-jén húsvéti bált tartanak a kultúrotthonban. A jó zenéről a Csomi Band gondoskodik.
>> Hétfőn 13 órától Húsvéti varázslat a kézdivásárhelyi sportcsarnok előtti téren (lásd tegnapi lapszámunkat).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük