Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi koncert

Ünnepi koncert Kultúra

A Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar, a tavalyi évekhez hasonlóan, idén is megtartja hagyományos ünnepi hangversenyét a szabadságharc tiszteletére, a március 15-i ünnepségsorozat keretében 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.

Az est karmestere a budapesti Werner Gábor, szólisták Mohai Bálint – fagott (Budapest), dr. Filip Ignác – altfurulya (Sepsiszentgyörgy) és Ráduly Ádám – fagott (Sepsiszentgyörgy–Nagyszeben). A hangverseny első részében szólista szerepben ritkán előforduló két hangszert hallhat a közönség, altfurulyát és fagottot, különlegesen szép, de ritkán játszott művek szereplőjeként.
A második részben ismertebb magyar hangvételű művek szólalnak meg, többek között Hector Berlioz Rákóczi indulója, Joseph Haydn Magyar rondója, Liszt Ferenc Magyar rapszódiája is felcsendül. A koncertet Erkel Ferenc-, Kodály Zoltán-, Kálmán Imre- és Johannes Brahms-művek zárják. Érvényesek a hangversenyévad éves bérletei, jegyek a városi kulturális szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) és a honlapon kaphatóak.
A Georgius Zenekar idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, együttműködésük a Csíki Kamarazenekarral több mint tízéves múltra tekint vissza

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük