Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Unitáriusok találkoztak

Kilencedik alkalommal szervezték meg az Olt menti unitárius találkozót szombaton. Idén a felsőrákosi unitárius egyházközség gondozta a rendezvényt.
Palkó Zalán Koppány felsőrákosi lelkész az istentisztelet alatt arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy bár igen sokszor figyelünk a külsőségekre, nagy hangsúlyt kellene fektetni az érzéseinkre, belső világunkra is. Erre tökéletes alkalom az ilyen találkozó, mondta, amikor szomszédos egyházközségek gyűlnek össze egy olyan helyre, mint az ürmösi Tepe és az alsórákosi Tepő szomszédságában lévő völgy, ahova megpihenni, találkozni, ismerkedni, Istent keresni járnak az unitáriusok.
Az istentiszteletet követően a felsőrákosi nőszövetség dalárdája énekeit hallgathatta a közönség. A felsőrákosi ifjúsági csoport részéről Szőcs Fruzsina és Andorkó Ágota szavalt, amit örömzenélés követett. Köszöntőt mondott Török István lelkész, a Háromszék-Felsőfehéri Egyházkör esperese, aki örömét fejezte ki azt illetően, hogy idén már kilencedik alkalommal sikerült megszervezni a találkozót. Erdő B. Vilmos felügyelőgondnok a kezdetekről beszélt: 2009-ben kezdtek gondolkodni, aztán 2010-ben került sor az első Olt menti találkozóra, amelyet öt unitárius egyházközség szervez felváltva: az ürmösi, felsőrákosi, alsórákosi, datki és az olthévízi.
Záróének után Pető Elemér, a felsőrákosi egyházközség gondnoka átadta az esemény vándorzászlaját az olthévízi gondnoknak, Török István hálatelt szívvel vette át a stafétát a jövő évi szervezést vállalva. Délután ebéd, nótázás, beszélgetés zárta a találkozót.

Bardocz Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük