Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újragombolják az olvasómaratont

Újragombolják az olvasómaratont Kultúra

A román és magyar kultúra napja között megosztva két 12 órás felolvasást tartanak Marosvásárhelyen. Ennek kapcsán érdeklődtünk a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatójánál: hová tűntek az egy időben rendszeresen szervezett olvasómaratonok?

Nem tűntek el végleg, csak újra kell gondolni a rendezvényt – mondta Szonda Szabolcs.
– Azt tapasztaltuk az utolsó két felolvasómaratonon, hogy mintha csökkent volna az érdeklődés, kissé „leült” az akció. A résztvevők valamiért beleuntak egy kicsit abba a formába, érződött, hogy valamit változtatni kell – magyarázza az igazgató.
Szonda Szabolcs azt mondja: abban gondolkodnak, hogy a felolvasóestet – vagy ha hosszabb, akkor maratont – beépítsék valamilyen más rendezvénybe, vagy kapcsolják egy bizonyos, rendszeresen ismétlődő eseményhez. Korábban főleg egy-egy évforduló kapcsán szervezték meg, ami kissé esetlegessé tette a kezdeményezést, és elveszett a kulturális események sokaságában.  
Az igazgató szerint, minthogy az olvasás mégiscsak „a kulturális tevékenységek egyik legjellemzőbb formája”, az olvasómaraton hamarosan, valószínű még idén visszatér a sepsiszentgyörgyi kulturális élet kínálatába.
Szonda Szabolcs: Újragondolják a rendezvényt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük