Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra Háromszéken a Hahota Színtársulat

Újra Háromszéken a Hahota Színtársulat Kultúra

Szerdától péntekig napi két teltházas előadást tart Kézdivásárhelyen a marosvásárhelyi Hahota Színtársulat, amely ezúttal is a klasszikus kabaré műfajával szórakoztatja a nagyérdeműt. Az előadás címét a jelenetek és maga az élet ihlette: Hülyeség nem akadály.

Hirdetés
Hirdetés

A vidékünkön is közkedvelt Hahota Színtársulat szilveszteri kabaréjára hagyományosan hetekkel korábban elfogy az összes jegy, Kézdivásárhelyen például hat előadást terveztek be, de még így is akadnak olyanok, akik lemaradnak a vadonatúj produkcióról. A siker receptje egyszerű, állítja Puskás Győző, a kabarétársulat alapítója és vezető színésze: semmi politika, semmi trágárság, csakis klasszikus bohózatok és szalonképes humor.

– A közönség a helyzetkomikumokban bővelkedő, némi pikantériával és sok-sok félreértésen alapuló poénnal fűszerezett bohózatokat várja, kéri tőlünk, ezért tartunk ki a klasszikus kabaré műfaja mellett. Idén egy átfogó címet kapott az előadás, amint azt a való életben mindannyian tapasztaljuk, a hülyeség nem akadály, és valóban nem az. Négy bohózatot láthat a közönség, a jeleneteket énekszámok tarkítják, ennél többet viszont nem árulok el, látni kell az előadást. Eddig nagy sikerünk volt, mindenhol teltház fogadott bennünket, Marosvásárhelyen például 18 teltházas előadás után a következő kilencre már nincs jegy, legközelebb márciusra lehet belépőt váltani – részletezi Puskás Győző.

A napi két előadás komoly kihívás elé állítja a színészeket, de a legnépszerűbb hahotás szerint „a jó Isten és a közönség segítségével” lehet bírni a megfeszített tempót.

– Évről évre egyre nagyobb a teher rajtunk premier előtt, mert a közönséget nem lehet, és nem is szabad becsapni, mindig azon izgulunk, vajon lesz-e olyan jó, mint a tavalyi, de hál’ Istennek, a visszajelzések szerint talán még jobb is. Addig próbálunk, hogy a végén már nem halljuk a humort a jelenetekben, egy idő után immunisak leszünk, egészen addig, amíg el nem jön a néző, és életet nem lehel az előadásba.

Puskás Győző szerint, mivel mindig más közönség előtt játsszanak, ezért gyakorlatilag minden nap premier számukra, adott pillanatban kell megszületnie az egész előadásnak.

– Sosincs két egyforma közönség, nem egyformán jönnek a tapsok, nem egyformán nevetnek. Mindannyian alá tudjuk támasztani a csoportos nevetés terápiás hatását, amikor gurgulázva nevetünk, minden negatív dolgot kidobunk magunkból. A generált jókedv ragadós, sokszor tapasztaljuk, ha a nézőtéren van egy-két olyan személy, aki nem azzal törődik, hogy mások mit szólnak ahhoz, ha ő hangosan nevet, akkor rögtön mindenki felszabadul. Általában a legtöbben félnek a zajos tetszésnyilvánítástól, de ha már a jég beszakadt, utána könnyebben megy. Sokan hozzák magukkal a hétköznapi gondjaikat, így nehezebben engedik el magukat, de a mi dolgunk, hogy a tudatalattit „kipucoljuk”, és szabadjára engedjük a jókedvet. Ebben a bizalomban áll a Hahota sikere, a garanciában, hogy tudják, az előadás alatt ki tudnak kapcsolódni és egy jót szórakozni – szögezi le Puskás Győző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük