Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újévi koncert Kovásznán

Újévi koncert Kovásznán Kultúra

Pénteken, január 6-án a Kovásznai Művelődési Központban tartott hangversenyt a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar: repertoárjukban indulók, modern és karácsony dalok hangzottak el.

Kertész Barna, a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar vezetője elmondta, első alkalommal tartottak újévi hangversenyt a zenekar történetében. Terveik szerint már a karácsonyi vásár idején felléptek volna, azonban olyan sok volt az előadó, hogy végül nem sikerült egy, a fúvószenekarnak is megfelelő időpontot találniuk. Pénteken a közönségnek indulókat, modern, illetve karácsonyi dalokat adtak elő. Ezt követően, szombaton részt vettek a Lőrincz Zsigmond Sípályán megtartott toborzón is, ahol dallamos ütemekkel fokozták a hangulatot.

Kertész Barna lapunknak kifejtette: a fúvószenekar jelenleg 22 tagot számlál, 5. osztályostól végzős líceumos diákig. Ugyanakkor tavaly indítottak egy nyolctagú, utánpótlás-csapatot is a kisiskolásokból. A Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar állandó szereplője a fürdőváros kulturális életének. Fellépnek különböző jeles napokon, illetve nyáron a fürdővendégeknek is ők fújják a nótát.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük