Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új videoklippel jelentkeznének

Új videoklippel jelentkeznének Kultúra

Idén október végén immár harmadik születésnapját ünnepelte a közismert sepsiszentgyörgyi zenekar, a Térerő. A csapat nem tétlenkedett, egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan újabb videoklippel kedveskedik rajongótáborának. Lapunk Kátai Judittal, a zenekar frontemberével, énekesével beszélgetett, és kiderült, hogy a Térerő új klipjének forgatása számos nehézségbe ütközött.

A Térerő zenekar idén sikeresen pályázott a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal kulturális alapjánál, ennek köszönhetően forgathattak új videoklipet. A csapat a saját dalokra fektet hangsúlyt, közel egy éve meg is jelent első lemezük, így nem volt nehéz számot választani a forgatásra. Azaz, hogy nem lett volna nehéz, ha minden a tervek szerint halad.

Hirdetés
Hirdetés

– Korábban az Izomláz című dalunkra ugyancsak pályázati pénzből készítettünk klipet, illetve saját alapokból, baráti segítséggel az Ott leszek című számra is készült klip, valamint a Bizsergés dalunkra werkfilm jellegű, a stúdiómunka alatt készített filmezésekből összevágott anyag készült. A fesztiválok idén kimaradtak, ám a sikeres pályázatnak köszönhetően nagy optimizmussal készültünk a forgatásra. Elsődleges tervek alapján az Ánizs meg fahéj című vidám, bulis dalunkra forgattunk volna klipet, ennek tudatában Balatonra utazott volna a csapat, hiszen ebben a dalban nagyon sok utalás van az én életemre (édesapám diópálinkájára, a Balatonra, hogy párat említsek). A járvány miatt ez az utazás meghiúsult, más helyszínt kellett választani. Amire sikerült ezt is megoldani, a helyszín tulajdonosa karanténba került, illetve amikor már minden sínen lett volna, akkor a videósunk vonult karanténba – részletezte Judit.

Az egymást követő akadályok miatt szép lassan lejárt a nyár, és mivel a dal nyári „díszletet” igényelt, ezért gyors újratervezés után más dal, más helyszín mellett döntöttek – ezúton is köszönetet mondanak a belsőteret biztosító sepsiszentgyörgyi Fidelitasnak.

– A Fohász egy érdekes színfolt, mindenképpen egy különleges dal a lemezen. A legtöbb Térerő szám bulis, a Fohász viszont inkább szomorúbb, már hangszerelésében is más (rockos). Minden embernek az életében van egy pillanat, amikor úgy érzi, hogy egyedül nem tudja megoldani a gondjait, ekkor jön a fohász: egy ilyen pillanatot, az ezzel járó érzelemvilágot járja körül a dal – magyarázta az énekes.

Judit elárulta, hogy amikor megírta a dalt, nem gondolta volna, hogy akár kisebb gyermekeket is megérint a szöveg, ám nemrég megtudta, hogy ötödikes lányának egyik barátnőjét könnyeztette meg a dal, miután elhunyt kutyáját juttatta eszébe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások