Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új lap a prérin

Új lap a prérin Kultúra

A marosvásárhelyi Garabontzia Kiadó gondozásában új művészeti-irodalmi lap indult a nyár végén, mely negyedévenként jelenik meg A4-es méretben, 64 oldalon. A lap nem kizárólagosan erdélyi alkotók közléstere, és a szépirodalmi és néprajzi írások mellett más művészeti ágazatok is teret kapnak benne – számolt be Kleindl László, a kiadó vezetője.

A Garabontziás Lap igyekszik közlési lehetőséget adni minden arra érdemes szerzőnek. Ismert alkotók és pályakezdők művei egyaránt megtalálhatóak a lap hasábjain. Háromszéki vonatkozásban is szép számban akadnak olyan nevek, akiket már korábbról ismerhetünk a Hintaszék irodalmi mellékletünk révén.
Szente B. Levente erdélyi költő vállalta a főszerkesztői feladatkört, valamint Bódizs Edit és Ilyés András Zsolt látja el a külső munkatársi feladatokat. A hétköznapi gondolatmenettől nem túlságosan elrugaszkodott lírai megnyilvánulások, sajátos nyelvezetű, prózai történetek teszik olvasmányossá az új folyóiratot. Eme sokszínűség adja meg az igazi arculatot, az alkotók szabad szellemi szárnyalása itt nincsen korlátok közé terelve.

Hirdetés
Hirdetés

Erdély több városában beszerezhető a könyvesboltokban, Sepsiszentgyörgyön a LibriM Könyvudvarban és a Könyvmosolyban vásárolható meg, vagy megrendelhető a kiadó honlapján. A kéziratokat pedig a garabontziaslap@gmail.com címre várják word-csatolmányként.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások