Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új fesztivál Besenyőn

Első alkalommal szervezi meg a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Fejlődésért Egyesület a Rakpart Fesztivált, a Besenyői-tó partján. A július 19–21. között sorra kerülő rendezvényen ismert erdélyi és magyarországi zenekarok lépnek fel, illetve különböző oktató jellegű programokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket.
Az elsősorban középiskolásokat és egyetemistákat megszólító rendezvényen fellép többek között a yesyes, a No Sugar, a Teddy Queen, a Musicum, a Funkorporation vagy a 4S Street, de a lista folyamatosan bővül. A koncertek után lemezlovasok biztosítják a talp­alávalót egészen hajnalig.
Erős Rudolf főszervezőtől megtudtuk, a fesztiválra ellátogató fiatalok számos oktató, fejlesztő programon, valamint interaktív előadásokon vehetnek részt. Betekintést nyerhetnek a Youtuberek életébe, megtanulhatják, hogyan kezdjenek neki egy arculat vagy reklámplakát megtervezésének, hogyan írjanak slam poetryt, vagy miként válasszanak szakmát érettségi után. Továbbá lesz könyvbemutató, de szó esik elsősegélynyújtásról, környezetvédelemről, valamint szexuális felvilágosításról is. A szervezők célja, hogy a fiatalok számára egy programokban dús, közösségépítő, oktató jellegű nyári hétvégét biztosítsanak.
A fesztivál előkészítésén több mint negyven szervező és önkéntes vesz részt, de ha valaki kedvet kapna, a későbbiekben még lehet csatlakozni a csapathoz. „Heteken belül újabb önkénteseket fogunk toborozni, de szeretnénk előbb ismertetni a teljes programunkat, hogy a jelentkező fiatal tudja, hogy mire számíthat” – mondta a főszervező. A fesztiválról további információt a facebook.com/rakpart.info címen lehet találni.

Farkas Áron

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük