Felhívás!

Új év, új lendület az M Studiónál

Új év, új lendület az M Studiónál Kultúra

Bemutatóra készül az M Studio: a Pam param című előadást, a decemberi online premiert követően januárban már közönség előtt is játssza a társulat. Annak ellenére, hogy a 2020-as év nagy részét a járványügyi korlátozások határozták meg a kulturális tevékenységek terén is, az M Studio megpróbált alkalmazkodni és lehetőséget találni a nézőkkel való kapcsolattartásra.

Tavaly a társulat összesen 46 előadást játszott – a repertoár legmeghatározóbb eleme a PYRO szabadtéri produkció volt. „Az M Studio házhoz viszi a kultúrát” program keretében, a nyár folyamán, illetve szeptember-október periódusban több ezer néző láthatta a Sepsiszentgyörgy számos városnegyedében bemutatott tűzzsonglőr show-t. A PYRO a Brassói Magyar Szabadtéri Színházfesztiválon is bemutatkozott, valamint eljutott Nagykárolyba, Kolozsvárra, Szatmárnémetibe Börvelybe, Magyarvistára és Türére is.

A társulat műsoron tartotta a Góbi Rita koreográfiájában készült Sírunk, nevetünk előadást, az Ermira Goro rendezte Variations No. 1 produkciót, a számos külföldi fesztiválon bemutatkozott LIFT előadást illetve a Danse noir-t szerbiai turné keretében Újvidéken és Szabadkán is játszották. Ugyancsak 2020-ban valósult meg – a társulat történetében első alkalommal – A hóember, aki találkozni akart a nappal c. gyerekdarab alapján készült rádiójáték. Matei Vișniec darabját Zakariás Zalán rendezte, Boca-Hunor Lehel sound designer közreműködésével. Az ünnepek alatt, a rádiójáték-bejátszásában öt erdélyi rádió volt a társulat partnere.

A tavasz folyamán Cosmin Manolescu rendezésében elkészült a #partyallinclusive produkció is, melynek közönség előtti bemutatójára, az előadás interaktív jellege miatt egy későbbi időpontban kerül sor. 2020. december 15-én online bemutatta viszont a társulat az Andrea Gavriliu koreográfiájában készült Pam param produkciót, melyet 2021. januártól a Háromszék Táncstúdióban, közönség előtt is fognak játszani.

„A Pam param pedig éppen az az előadás, amelyben ezek a zenei technikák a helyükön vannak, hiszen érzékelhetővé teszik a kapcsolatot a hangképzés fizikai meghatározottsága, jellemzői (ajkakhoz szorított vagy a fogakhoz koccanó mikrofon, nyelvcsettintések stb.) és a létrejött „produktum”, a hang között. (…) Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a Pam param azok közé a kortárstánc előadások közé tartozik, amelyek bátran ajánlhatók a műfajjal még csak most ismerkedő nézőknek is” – emeli ki Turbuly Lilla, színházkritikus (a teljes kritika a Játéktér oldalán olvasható). 

Jegyek továbbra is a www.biletmaster.ro oldalon és a központi kegyirodában kaphatók.

(M Studio-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.