Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új albumot rögzít a Selfish Murphy

Új albumot rögzít a Selfish Murphy Kultúra

Új album rögzítésén dolgozik a Selfish Murphy székelyes ír-kelta zenét játszó csapat, akik nemrég a szomszédos Hargita megyebeli fesztiválon bizonyítottak, a közeljövőben pedig Háromszéken is koncerteznek. Részletekről érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

Martinka János, a zenekar basszusgitárosa, vezetője elmondta, hogy néhány év kényszerpihenő után fura volt újra beindulni, de a próbák után, év elején két magyarországi zenekarral (műfajon belül) kiegészülve turnéztak, ez után rajtoltak az önálló koncertek, és ezekben a fura állapotokban is sikerült eljutni több országba (Svájc, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Magyarország, Románia).

– Reméljük, hogy egyszer minden visszatér a normális kerékvágásba, hiszen jelenleg, a világban zajló bizonytalan állapotok miatt nem lehet hosszú távon tervezni: ha évekkel ezelőtt már 2-3 esztendővel előre is leszerveztünk koncerteket, jelen esetben ez egyelőre lehetetlennek tűnik. Svájcban például egy olyan koncertnek tettünk eleget idén, amelyet még 2019-ben szerveztünk le, és 2020-ban kellett volna megtartanunk, lejátszanunk – magyarázta Martinka, rámutatva, hogy az elkövetkezőkben romániai, és magyarországi meghívásokra koncentrálnak, hiszen korábban, a jóelőre leszervezett, többországos turnék miatt számtalan meghívást kellett visszautasítsanak „itthoni pályán”, nem tudtak mindenhová eljutni muzsikájukkal.

Az is kiderült, hogy új lemez dalait írja a csapat, illetve közkedveltebb saját dalaikat is átdogozzák, új köntösbe öltöztetik.

– Még a kezdetekkor jelent meg egy akusztikus albumunk, jelenleg pedig egy újabb akusztikus albumot rögzítenénk. Jövő év elejére tervezzük a kiadását. Nagyon sok zenei ötletünk gyűlt fel a pár év alatt: sajnos ezekkel nem tudtunk foglalkozni, mert a zenekar tagjait járványidőben megosztották az országhatárok. Az új dalok mellett régebbi, közismert dalainkat is átgyúrjuk, akusztikus köntösbe öltöztetjük. Nagyon izgalmas feladat az áthangszerelés. Az akusztikus dalokkal kisebb helyekre is el tudunk jutni – összegzett a csapatvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük