Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Turnéra készül a Selfish Murphy

Turnéra készül a Selfish Murphy Kultúra

Húsz hónap szünet, elvonulás után lapunknak adta első interjúját a közismert, székelyes ír-kelta zenét játszó Selfish Murphy csapata. Martinka János basszusgitáros, a zenekar vezetője elmondta, nem tétlenkedtek a szünet alatt sem, a csapatot átalakították, terveket szőttek, illetve próbáltak, új, ezúttal magyar nyelvű dalok rögzítésének ötletét dédelgették.

Hirdetés
Hirdetés

Amint az kiderült, a külföldi turnézásra nagy hangsúlyt fektető – évente akár 100 koncertet is bevállaló – Selfish Murphy teljesen megtorpant a világjárvány, a határlezárások miatt. Közel 2 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy „lássák a fényt az alagút végén”.

– Márciusi turnénk alatt kaptuk a hírt, hogy vissza kell fordulnunk a busszal, mert zárják le a határokat. Optimisták maradtunk, mert egész évre voltak előre bejegyzett koncertjeink, azt hittük, 2-3 hónap, és újra indulhatunk. Ez nem így történt. Idén 10 évesek vagyunk, ebből aktívan 8 évet zenéltünk, 6 lemezt adtunk ki, ennek tükrében nem szégyen elmondani, jól esett a pihenés, de már nagyon hiányzik a zenélés. A csapat teljesen átalakult, mivel idén már érkeztek felkérések, ám a muzsikusok nem tudtak Magyarországra jönni próbálni. Sajnos, ezt a döntést tavaly meg kellett hoznom, így a régi felállásból csupán Pusztai Lehel fuvolás, alapító tag maradt, a többiek cserélődtek – részletezte Martinka.

Elmondta, zenészeket nem lenne nehéz találni, ám a turnékra való tekintettel, amikor is hosszú ideig össze vannak zárva a tagok, szem előtt kell tartani, hogy emberileg is megfelelőek legyenek, ezért folyamatosan alakul még a csapat.

– Idén már több alkalommal muzsikáltunk, főképp akusztikus koncerteket adtunk, ugyanakkor jó hír, hogy februárra már körvonalazódni látszik egy turné. Tervek szerint Háromszéken is muzsikálunk februárban. Jelenleg nagy erőkkel zajlanak a próbák, hogy egy ütőképes produkcióval lépjünk újra színpadra, de új, magyar nyelvű dalokat tartalmazó lemezt is kiadnánk – fogalmazott optimistán, rámutatva, hogy a műsor 95%-a saját dalokból áll, a stílus az éppen készülő új lemezükön is tetten érhető lesz, ám az új tagoktól elvárják, hogy saját világukat beleszőjék a hangzásvilágba.

Az új albumot mindenképpen a jövő évi turné után szeretnék rögzíteni, hiszen addig még jobban összeszokik a csapat.

– Ez lesz az első magyar nyelvű albumunk. A legutóbbi, az After Crying című lemezt jól értékelte a szakma, jól fogadta a közönség, így alig várjuk, hogy az újat is bemutathassuk. Nem szeretnék sokat elárulni a dalokról, de annyit elmondhatok, hogy vidám hangulatúak. Azért nem jelentkeztünk közel 2 éve, mert nem vagyok híve annak, hogy rossz minőségű videókat töltsünk fel a közösségi oldalakra, ezért is maradtunk távol addig, amíg nem éreztük meg az újraindulás szelét – összegzett a zenekari vezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük