Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tudományra fel!

Pénteken, március 24-én 17 órától a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériába várják a technikai újdonságok iránt érdeklődő fiatalokat, akik szívesen megismerkednének testközelből többek között 3D-nyomtatóval, levegő-meghajtású kisautóval, CNC-vel.

A workshopon Budai István, Márton Péter és Gãncean Ioan Maxim tart bemutatót, társszervező: Paizs Andrea. A rendezvény V. osztályos kortól középiskolásokig szólítja meg azokat a tanulókat, akik szeretik a tudományokat – vagy legalább egy ágat a sokból.

Az említett bemutatókon kívül közös „barkácsolásra” is lehetőség nyílik, így azok is kipróbálhatják, milyen is gyakorlatban ismerkedni a legújabb technikai vívmányokkal, akiknek eddig nem volt erre lehetőségük. A szervezők szeretnének új információkat megosztani a helyi fiatalokkal, akik ezáltal napirendre kerülnének mindazzal, ami jelenleg zajlik a tudomány világában, és könnyebben megbarátkozhatnak a könnyed, játékos „tálalásnak” köszönhetően.

– Mindig is érdekelt minket a mai technológia, leginkább a fizika és informatika újdonságai, de ahhoz, hogy eljussunk első nagyobb projektünkig, szükségünk volt inspirációra. Ez a TUDEK-ben testesült meg, ekkor építettük meg első közös CNC-gépünket, majd pedig a 3D-nyomtatónkat. Nagyon sok további innovatív ötletünk van, amelyeknek megvalósításán már dolgozunk – mondják magukról a gépeket bemutató fiatal kutatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük