Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tudomány és művészet

Tudomány és művészet Kultúra

Szokatlan módon egy matematikai igazság, a maradék nélkül csak önmagukkal és eggyel osztható prímszámok szolgáltatták a témáját a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban pénteken Prímek primisszima + címmel megnyílt képzőművészeti kiállításnak.

Az eseményen szép számban megjelenteket házigazdaként köszöntő Vécsi Nagy Zoltán művészettörténésztől megtudtuk, a Péter Eszter kurátor által megálmodott tárlat a debreceni NDK alkotócsoport és Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) együttműködésének gyümölcse. A mintegy kéttucatnyi magyarországi művész mellett pedig helyiek – így Albert Levente, Katona Dávid, Kátai Sándor és Toró Attila – is lehetőséget kaptak alkotásaik bemutatására.

A kiállítás anyagát méltató Hosszú Zoltán sepsiszentgyörgyi szobrász, tanár szerint a debreceni művészcsoport célja, hogy „aktuális és fontos témák felvetésével lehetőséget teremtsenek a sokszor elszigetelten alkotó művészeknek a közös alkotásra, a különböző generációk tapasztalatainak és gondolatainak cseréjére, a jövő gondolkodásának alakítására.”

Az elmélyült nézelődéshez szükséges hangulat és légkör megteremtéséhez ezúttal Boldizsár Szabolcs fuvolajátéka járult hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük