Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Trianonra emlékeztek

Trianonra emlékeztek Kultúra

A Vitézi Rend háromszéki törzsének jóvoltából vasárnap óta Sepsikőröspatakon kopjafa emlékeztet az 1920. június 4-én Trianonban ránk kényszerített békediktátum aláírására és gyászos következményeire. Ünnepélyes leleplezésére és megáldására a református templom kertjében került sor, a község polgármestere, a katolikus, református és unitárius egyház helyi szolgái, illetve hívei jelenlétében.

„Mi magyarok hiszünk abban, hogy Isten szeretett népe vagyunk, mert ha nem így lenne, rég eltűntünk volna a történelem forgatagában” – jelentette ki v. Para Zoltán nyugalmazott tanár a történteket felidéző ünnepi beszédében. Az utána szóra emelkedő v. Kelemen Tibor erdélyi törzskapitány pedig arra figyelmeztetett, hogy a Trianonban bekövetkezett tragédia okainak megvizsgálása fájó, de elengedhetetlen feltétele a nemzet gyógyulásának.

Az elhangzott beszédek után a sepsikőröspataki ökumenikus női dalárda és a katolikus férfi dalcsoport ajkairól csendültek fel az alkalomhoz illő kórusművek, majd himnuszaink közös eléneklése következett. A v. Ilkei Albert által faragott kopjafa állításának ötlete v. Németh Sándortól származik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások