Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tornászlányok a színpadon

Tornászlányok a színpadon Kultúra

Hétfőn, Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban a magyar kultúra napját ünnepelve mutatták be Szabó Kati négyszeres olimpiai aranyérmes bajnok életéről szóló, Csinta Samu által megírt, Az ötödik szer, Szabó Kati életei című könyvet.

Az éppen 50. születésnapját ünnepelő tornászunk nem sejtette, hogy amit életregénye bemutatójának hitt, az tulajdonképpen egy centenáriumi rendezvénysorozat nyitó mozzanata lesz. A helyi és háromszéki önkormányzat ezen túlmenően is páratlan születésnapot szerzett neki: meglepetésként meghívták a göteborgi Európa-bajnokságon szereplő csapattársait, akik felvonultak a színpadra az ő köszöntésére.

Az ünnepség előtti sajtóértekezleten Antal Árpád polgármester bejelentette, ősszel a Szabó Kati nevét viselő sportcsarnokban külön megemlékezést és kiállítást rendeznek az olimpikon életének relikviáiból és fotóiból. A tornászcsillag az elhangzott kérdésekre felelve őszinte, tárgyilagos beszámolónak nevezte a kötetet, melyet az őt elindító, feledhetetlen édesanyja emlékének szentelt, s kitért a román tornászsport mai helyzetére, arra, mennyire szereti szülőföldjét és Zágont, s hogy mai franciaországi éle­té­ben is sikerei emléke és összetartó családja szeretete jelenti az alapot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük