Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenharmadszor is Perkő

A Perkő Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozó 13. kiadását idén, június 9-én a kézdiszentléleki Perkőn tartják, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala közös szervezésében.

A találkozó célja lehetőséget teremteni a székelyföldi gyerek- és ifjúsági néptáncegyütteseknek a bemutatkozásra, kapcsolatteremtésre, hogy ezáltal a fiatalok megtapasztalhassák a magyar néptáncörökség gazdagságát és sokszínűségét. Az esemény ugyanekkor seregszemleként is szolgál, igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.
Az egynapos rendezvény gáláján 44 gyermek- és ifjúsági néptánccsoport, néptáncegyüttes mutatkozik be 6–10 perces műsorszámokkal. Az eseményen hét megyéből (Kovászna, Hargita, Maros, Fehér, Brassó, Szeben, Bákó) több mint 1250 táncos lábú bizonyíthatja rátermettségét a nézőknek és persze egymásnak is, hiszen a cél többek között az is, hogy követendő példákat állítsanak, és ellessenek egymástól táncbeli és viselkedésbeli fortélyokat.
A Perkő programja a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó mesejátékával indul, előadásukat a meghívott néptáncegyüttesek gálája követi. Az előadások alatt (12–19 óra között) a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal kedveskednek, amelyek a Guzsalyas Alapítvány, a Bodvaj Egyesület, a Vöröskereszt, a Caritas (Asistență Socială) és Péter Kinga vezetésével zajlanak majd.
A nap kiemelt eseménye a budapesti Gázsa Zenekar 19 órától kezdődő koncertje lesz, amely kellőképpen megalapozza a hangulatot a rendezvény záróakkordjához, a szabadtéri táncházhoz. A rendezvényen a részvétel díjtalan.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük