Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizedmásodperc-történetek

Egyre több résztvevővel, egyre több országból, egyre magasabb színvonalon zajlik a versengés a természetfotósok között, hogy a Transnatura pályázaton valamilyen dobogós helyet megkapjanak. Pénteken kiállításmegnyitón vettünk részt a sepsiszentgyörgyi vadászati múzeumban.

A Vadon Egyesület idei, negyedik versenykiírására 17 országból 86-an versenyeztek 529 képpel a nyílt, illetve az Élet az erdőben témájú kategóriában. A zsűri – Radisics Milán, Dorel Gaina, Florin Andreescu, Orosz György fotóművészek és Damokos Csaba dizájner – az Élet az erdőben kategóriában, 200 pályamű elbírálása után az I. díjat Potyó Imrének (Magyarország) ítélte oda Holdfény című fényképéért, a II-at Daróczi Csabának (Magyarország, Őszi erdő), a harmadikat Ben Cherry-nek (Nagy-Britannia, A bozót). A nyílt kategóriában I. Xinjung Yin (Kína, A sirályok és a bálna), II. Máté Bence (Magyarország, Hangulat), III. Marcio Cabral (Brazília, Paepalanthus naplementében) lett.

Míg a harmadik helyezettek 200, a másodikak 400, az első helyezettek 600 euró jutalomban részesültek, a természetfotó-pályázat 1000 euró értékű nagydíját a spanyolországi Xavier Mas Ferrának ítélték a Kormorán című fotójáért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük