Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tíz hónapos képzés tandíjmentesen, ösztöndíjjal

Tíz hónapos képzés tandíjmentesen, ösztöndíjjal Kultúra

Egyetemi tanulmányaikat már elkezdő vagy diplomával rendelkező székelyföldi fiatalok is jelentkezhetnek az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia tandíjmentes képzésére. A széleskörű ismereteket adó, intenzív oktatási programot a Kárpát-medence különböző tájaira szervezett tanulmányi utak, neves professzorok előadásai, valamint közösségi és lelkiségi programok teszik teljessé.

Tandíjmentes képzést hirdet 21 és 35 év közötti, keresztény fiatalok számára az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia. A képzésre várják a határon túli magyar fiatalok jelentkezését, akik közül tizenöten a kollégiumi elhelyezés mellett teljes ellátást és havi ösztöndíjat is kapnak.

A 2018-ban alapított intézményben filozófia és logika, magyar irodalom és történelem, szociológia és politológia, gazdaság és pénzügyek, etika, művészetek, természet- és műszaki tudományok, kommunikáció és médiaismeretek, önismeret és társas kapcsolatok témaköreiben mélyíthetik el ismereteiket a közélet iránt érdeklődő, a közösségi ügyek iránt nyitott keresztény fiatalok.

A keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden tudásterületét lefedő oktatási program felépítése rendhagyó: a hallgatók a tíz modullal három-három hétig foglalkoznak mentortanáraik segítéségével, emellett elismert szakemberek és neves professzorok – például Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Balog Zoltán teológus, református püspök, Lakner Zoltán szociológus, szociálpolitikus, Kőrösi Beáta pszichopedagógus, mediátor vagy Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens – tartanak nekik előadásokat.

Hirdetés
Hirdetés

A tíz hónapos képzést bentlakásos, szakkollégiumi formában lehet elvégezni. A piliscsabai helyszín lehetőséget ad az elvonulásra, a hallgatók kiszakadhatnak a hétköznapokból, és a Pilisben, különleges természeti környezetben mélyedhetnek el a tanulmányaikban és a hitükben, ismerhetik meg jobban önmagukat, illetve közösségi, lelki, kulturális és sportprogramokon is részt vehetnek.

A képzés résztvevői május végén Erdélybe is ellátogattak (szenttamasakademia.hu)

Mindezt többnapos tanulmányutak egészítik ki: a hallgatók bejárhatják a Kárpát-medence különböző tájait, az előző években tíznapos körutat tettek például Erdélyben, több napot töltöttek Nyugat-Magyarországon, Délvidékre zarándoklatot szerveztek, de túráztak a Kárpátok legszebb részein is, megismerve többek között a Fogarasi-havasokat és a Retyezát-hegységet.

Jelentkezés és további információ az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján: https://szenttamasakademia.hu/ lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük