Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Titkos zsűri szavazott

Az újonnan restaurált miklósvári Kálnoky-kastélyban szombaton délután tartotta a tanév utolsó rendezvényét a Mikes Kelemen Elméleti Líceum. Daragics Éva, az iskola volt tanárnőjének ötlete alapján 1994-ben először megrendezett Széchenyi-bál a húszas éveiben jár már, és ahogy az illik, szebb és népszerűbb, mint valaha.

Rég nem volt ennyi résztvevő, a diákok mellett szülők, támogatók és kívülállók is szép számban vettek részt a nemesi etikettet, tartást kívánó rendezvényen. A szmokingba, nagyestélyibe öltözött úri közönséget Kálnoky grófék fogadták, majd Már István igazgató és Kiss Imre főtanfelügyelő, a bál védnökének üdvözlő beszéde után Konrád András László, a diáktanács elnöke mondott köszönetet a szervezésben nyújtott segítségért minden illetékesnek. A legnagyobb érdem Bandi Zita vallásszakos tanárnőé, aki a diáktanács munkáját is irányítja.

Dimény Árpád Bernád diák által megtestesítve maga Széchenyi István gróf is beköszönt, majd a nyitó tánc után a népszerű kaszinózásba merülhettek el a szenvedélyes alkalmi játékosok. Magyarósi Imola művészettörténész egy rövid idegenvezetés után a műemlék épület történetét mutatta be vetített képes előadáson. Végül a diáktanácsosokból álló titkos zsűri javaslatai alapján jelölt öt hölgy közül a tizedikes Fazakas Noémié lett a bálkirálynő koronája, a bál bánjának megtisztelő címét pedig a két jelölt közül Máthé Attila matematika szakos tanár nyerte el megnyerő egész estés fellépésével és kiváló tánctudásával.

Az esthez és a tánchoz a Plugor Sándor Művészeti Líceum kvartettje szolgáltatta a zenét, a ceremóniát a hoppmesterek, Nagy-Kopecky Kristóf és Máthé Hunor vezényelték le, éjfél után köszönve el a hazautazóktól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük