Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tisztelgés és díszőrség

Tisztelgés és díszőrség Kultúra

Gidófalván az általános iskola elemi tagozatos diákjai kezdték kis műsorral az ünneplést az intézmény névadója, a szabadságharcban érdemeiért tábornokká előléptetett fiatal honvédtiszt, Czetz János kopjafájánál, amelyet meg is koszorúztak. Málnás község is lerótta kegyeletét.

Gidófalván 11 órától a helybeli református templomban kezdődött az ünnepi istentisztelet, majd a templomkertben is lerótta kegyeletét az ünneplő tömeg a tábornok emlékjelénél. A megemlékezők a Sándor Sándor Fúvószenekar kíséretében vonultak a polgármesteri hivatal falán lévő Czetz János-emléktáblához, majd a kultúrotthonba, ahol az 5-8.-os diákok adták elő a tűzmadár meséjének feldolgozását.

Zalánpatakon a katolikus templom melletti 48-as emlékműnél koszorúztak a helyi elöljárók az iskolások és óvodások műsora után, miközben a Székely Virtus 85-ös honvéd tüzér zászlóalj hagyomány­őrző egyesület tagjai díszőrséget álltak. A polgármester asszony, Szotyori Angéla beszéde után a helyi dalárda éneke tette emelkedetté a tisztelgést. Ezután a szép számban összegyűlt helybeliek jelenlétében a málnásfürdői turulmadaras emlékműnél, majd délben, az istentisztelet után a málnási templom előtti kopjafánál is fejet hajtottak a megemlékezők a márciusi ifjak tettei előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük