Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tervezik a nyitást a kultúrintézményeknél

Tervezik a nyitást a kultúrintézményeknél Kultúra

Három forgatókönyvet fontolgatnak a beltéri kulturális előadások engedélyezésére – közölte kedd este Bogdan Gheorghiu kultúráért felelős miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Gheorghiu a Facebookon tájékoztatott arról, hogy az illetékesek e hét folyamán eldöntik, milyen feltételek mellett nyithatják meg kapuikat a színház-, koncert- és mozitermek, „reményei szerint” már szeptember 15-étől . Ehhez más országok, például Németország példáját is szem előtt tartják. ‘Az általunk javasolt stratégia szerint a beltéri kulturális események újbóli beindulását az egyes megyékben fennálló járványhelyzettől tesszük függővé’ – írta a miniszter.

Három forgatókönyvet tart valószínűnek:

– az előadótermek ülőhelyei 100%-os kapacitással elfoglalhatók;

– az előadótermek ülőhelyei 66%-ban foglalhatók el úgy, hogy a családtagok és maximum 3 fős csoportok egymás mellett ülhetnek;

– továbbra is életben marad a beltéri előadások megszervezésére vonatkozó tiltás.

Gheorghiu hozzátette, a szaktárca szeretné, ha a lakosság újból látogathatná a zárt terű kulturális rendezvényeket, de az emberek egészségének veszélyeztetése nélkül. Spanyolország helyzetéről is említést tett, ahol túl korán engedélyezték a hatóságok a mozik újbóli megnyitását, és ez az esetszámok ugrásszerű növekedéséhez vezetett, így ismét fel kellett függeszteni a beltéri előadásokat.

(agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük