Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tematikus nap a Tanítóképzőben

Tematikus nap a Tanítóképzőben Kultúra

Nőnap alkalmából tartottak tematikus napot a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben, ahol több rendhagyó tevékenység is folyt az intézményben.

Hirdetés
Hirdetés

Első körökben a diákszövetség idézetkártyával és egy szál virággal kedveskedett az iskola tanárainak, a fiúk pedig az egész intézmény tanárnőit és diáklányait köszöntötték virággal és egy kis édességgel, ezzel felidézve a tavasz és az ifjúság jókedvét, maszkos nevetését.

Nem csak köszöntésre jutott idő ezen a napon, a tanórák sem maradtak meglepetés nélkül: minden órán, legkevesebb tíz percben olyan nő(ke)t állítottak példaként a diákok elé, persze mindenki a saját szakterületén belül maradva, akik tettek valamit a tudomány, a világ és a nemzetünk fejlődéséért, jobbá tételéért. Ilyen női nevek kerültek terítékre, mint Smaranda Enache, Coco Chanel, Brunszvik Teréz és Teleki Blanka, Helene Lange.

Emellett a Szekeres Márta földrajz szakos tanárnő arra kérte a diákokat, hogy nemzetközi nőnap alkalmából nézzék meg Sass Flóráról készült kétrészes kisfilmet, ami mindössze 13 perces.

– Sok kapocs miatt választottam ezt a kisfilmet: egyszer azért, mert sepsiszentgyörgyi születésű, másszor azért, mert 1848-as forradalom résztvevőinek megtorlásakor elveszíti egész családját, román dajkája menti meg, és jön március 15. ünnepe is, harmadszor, mert méltatlanul elfeledett a felfedezők között, pedig férjével együtt találta meg és nevezte el az Albert-tavat Afrikában, és a Nílus második forrásvidékét – írja a tanárnő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük