Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Télkergetés Esztelneken

Télkergetés Esztelneken Kultúra

Farsang utolsó szombatján, február 13-án tartják a már megszokottá és hagyományossá vált farsangi mulatságot Esztelnek községében. A rendezvényt a helyi önkormányzat és a Hamuvirág Néptáncegyüttes közösen szervezi, vidám szekeres felvonulás zajától lesz hangos mindkét település.

Hirdetés
Hirdetés

– Bár napjaink farsangja nem feltétlen a lánykérésekről és esküvőkről szól, azonban még mindig ebben az időszakban zajlanak a téltemető mulatságok, disznóölések és maszkabálok. A következő hét szerdáján ugyanis kezdődik a húsvét előtti nagyböjti időszak, amikor a hangos mulatozások átmennek elcsendesedésbe és a húsvéti ünnepkörre való készülődésre – tudtuk meg Bartok Botondtól, a Hamuvirág Néptáncegyüttes vezetőjétől.

Minden évben jó hangulat szokott lenni a felvonuláson, nagyon sok helyen integetnek a felvonulóknak, jó szívvel, meleg pánkóval, forralt borral, pálinkával, üdítővel, és sok más házi finomsággal kínálják meg őket. Az ünnep estéjén a táncegyüttes előadást szokott tartani az esztelneki kultúrotthonban, amit reggelig tartó bál követett. Idén a vírushelyzet megfékezése érdekében hozott törvénykezések miatt ez elmarad.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük