Teheránba utazik az M Studio

Teheránba utazik az M Studio Kultúra

Teheránban, Irán legnagyobb nemzetközi színházi fesztiválján lép színpadra az M Studio Mozgásszínház február 17–21. között a Lift című előadással.

Február 11–23. között Irán fővárosa 37. alkalommal ad otthont a Fadjr Nemzetközi Színházi Fesztiválnak. Az Iráni Előadóművészeti Központ (Dramatic Arts Center of Iran) által szervezett fesztivál Irán legnagyobb színházi eseménye. A hazai előadások mellett a fesztivál nemzetközi szekciója idén a következő országokból mutat be produkciókat: Finnország, Németország, Norvégia, Belgium, Franciaország, Libanon, Grúzia, Szíria, Azerbajdzsán, Magyarország és Románia.

A sepsiszentgyörgyi M Studio a Fehér Ferenc rendezésében készült Lift – Boys will be Boys című előadással kapott meghívást a fesztiválra. A meghívás a tabrizi Alef Nemzetközi Fesztiválon való részvétel következtében történt, ahol tavaly novemberben a produkció elnyerte a legjobb rendezésnek járó díjat. Teheránban az előadást kétszer játsszák, február 18-án és 19-én a Molavi Hall-ban.

A közel-keleti turné előtt újra műsorra tűzik az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában készült W_all című táncelőadást. A produkciót Sepsiszentgyörgyön február 9-én játszották legutóbb, 13-án és 14-én pedig Budapesten, a Trafó Kortárs Művészetek Házában adják elő. A budapesti előadásra minden jegy elkelt.

Elkezdődtek a Sam, avagy felkészülés a családi életre című előadás próbái. Sam neve lengyelül annyit tesz: egyedül. A kortárs lengyel drámairodalom egyik legfrissebb darabja két válófélben lévő szülő kamasz fiának az útkeresését követi végig. A Bocsárdi László rendezte előadásnak márciusban kettős bemutatója lesz: Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen is láthatja majd a közönség.

Az előadás egy koprodukció a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház alkotói és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színésznövendékei között. A rendező és az egyetem közötti együttműködésnek hagyománya van, hiszen a rendezőnek és az intézmény diákjainak már három sikeres bemutatója volt: Az ember, az állat és az erény; Két lengyel darab és a Halál.

A Sam, avagy felkészülés a családi életre az Alice című produkcióhoz hasonlóan a kamaszkori útkeresést és kísérletezést tematizálja. A folyton megújuló lengyel dráma sikerének a kulcsa, hogy kendőzetlenül beszél azokról az aktualitás problémákról, amelyeket a hétköznapokban kényelemből kikerülünk.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.