Felhívás!

TÁSZ-bemutató

TÁSZ-bemutató Kultúra

A Tamási Áron Színház évadának második bemutatója a Radu Afrim által írt és rendezett víziószerű vígjáték, Amikor telihold ragyog a turkáló felett címmel. Bemutatóját október 9-én, pénteken és szombaton tartják 19 órai kezdetekkel a nagyteremben, színpadra épített nézőtér előtt.

Golyó turkálójában az idő egy ideje egyhelyben áll. A madarak a rádióban laknak, a ruhák életre kelnek, a ruhák régi tulajdonosainak szellemei rohangálnak. Főleg, ha telihold van. Ha telihold van, akkor nagy a tét. Átkokat kell feloldani, titkokat kell feltárni.

Radu Afrim színházi világa folyamatos határátlépéseket ígér. A mágikus realizmus a legapróbb gesztusokban is benne rejlik, a leghétköznapibb emberek is csodákat rejtenek magukban. A generációs átkokat, a kisvárosi banalitást átitatja valami olyan sajátos poézis, amit csak a hétköznapok egymásutániságában lehet felfedezni. A kisvárosi turkálóban mindenki ismer mindenkit, mindenki mindenkiről tud valamit, a harag ugyanolyan illékony, mint a szimpátia. Az idő múlik, de nem halad semerre. Mindig minden ugyanaz marad.

További előadások október folyamán: 13-án, 20-án és 21-én szintén 19 órai kezdetekkel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.