Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Táncra perdül a dohánygyár

Táncra perdül a dohánygyár Kultúra

Véglegesítették a pár nap múlva kezdődő Sepsi Tabakó Fesztivál fellépőinek listáját, mely alapján bátran kijelenthető, hogy minőségi zenéből és jó hangulatból nem lesz hiány. A résztvevőknek három napon keresztül anyaországi és helyi együttesek, valamint népszerű lemezlovasok biztosítják a talpalávalót.

Hirdetés
Hirdetés

Először lépnek Sepsiszentgyörgyön színpadra a magyarországi Brains formáció tagjai, akik az elektronikus zene területén mozognak otthonosan, de muzsikájukat rock-, drum and bass- és reggae-betétekkel is színesítik. A pop-rock zenét játszó Konyha együttes azután vált igazán ismerté, miután a Százszor visszajátszott című daluk 2019-ben a Duna TV dalválasztó műsorának elődöntőjébe jutott. Valószínűleg most is több száz torokból fog felcsendülni egyszerre az ismerős refrén, ez által százszor visszajátszható pillanattá varázsolva a fesztivál első estéjén esedékes koncertjüke. A rap- és hip-hop-kedvelők meghallgathatják, hogyan pörgeti nyelvét Süveg Márk, művésznevén Saiid, de itt lesznek a veszprémi Hősök is, akik 2001 óta aktív szereplői az anyaországi underground zenei életnek. 

A hip-hop-együttes élő koncertjeinek hangulata mindenkit magával ragad, még azokat is, akik először hallják őket, így előre borítékolható, hogy Eckü és Mentha a Tabakó színpadát is felrobbantja. A meghívott művészek között olyanok is akadnak, akik már korábban megfordultak nálunk, és szokásukhoz híven hatalmas bulit csaptak. Sokak számára emlékezetes lehet a Punnany Massif 2013-as vagy az Anna and the Barbies 2018-as városnapokon tartott koncertje.

A három éjszaka során hazai dj-k pörgetik a korongokat, de beáll a lemezjátszók mögé a németországi Vize és a magyaroszági Lotfi Begi is. A fesztivál teljes programja a http://tabako.ro oldalon böngészhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 27., 14:37
    ÉRTÉKELÉS: 11

    300 000 euró közpénz kidobva az ablakon, a 4 millió eurós dohánygyárban, amely a Bodok szálló sorsára fog jutni. És mégis a fiatalok a megyében a legdrágább napi belépőt kell fizessék 70 lej… Valaki majd nézze meg a társulási szerződést is, amit boldogan megszavazott minden tanácsos, a VIBE Kft hozzájárulása 0 Ron, de vigyáz, hogy jól legyen elköltve az önkormányzat pénze (+ 300 ezer euró) Éljen Árpád, éljen Fruzsika, éljen a VIBE Kft!

    • User
      Dátum: 2022. augusztus 29., 9:43
      ÉRTÉKELÉS: -7

      Egy ilyen rendezvény nem 5 lejbe kerül, a fellépők elég borsos árat kérnek a fellépésekért. Ezt nem közszolgálati rendezvény. Más hasonló rendezvényeken (ebben a minőségben, kategóriában stb) 100 lej fölött is vannak napijegyek.

  • User
    Dátum: 2022. augusztus 29., 15:59
    ÉRTÉKELÉS: 12

    300 000 euró gondolom csak elég lesz. Azért nem világsztárok jönnek. Ami pedig a minőséget illeti, megkérdőjelezhető,s ezt nem én mondom, aki nincs képben a jelenlegi zenei irányzatokkal, hanem a fiatalok, akik a célközönség lenne elméletileg, ha nem lenne ilyen drága a napi jegy. De hát ez csak annak probléma igazán, akinek fiatal gyerekei vannak, s azt kell mondja, hogy „Gyerekek, tudom, hogy elmennétek, de sajnos nem fér bele a családi költségvetésbe, mivel minimálbérért dolgozunk.”

  • User
    Dátum: 2022. augusztus 29., 21:04
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Igazi kulturális fesztivál, idézem az egyik sztárfellépő kiemelt szerzeményét: ‘Cs*cs*k és s*gg / A k***a élet’. Köszönjük a polgármester úrnak, hogy a kulturális fővároshoz méltó rendezvényt szervez a gyerekeinknek. Szerencse olyan borsós a napi belépő, hogy a gyerekeim nem vesznek részt. És komolyra fordítva a szót, szégyen Antal Árpád! #2024 #váltás

  • User
    Dátum: 2022. augusztus 30., 0:56
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Arpad kiraly: ”Sepsiszentgyörgyön az ifjúság annyi teret kap, amennyit meg tud tölteni” – na itt a 7o lejes belepovel sok teret nem fognak kapni a helyi fiatalok… de ugy nez ki a kolozsvari rendezvenyszervezok annal nagyobb teret fognak kapni… megdezsmaljak a varoskasszat s azzal mennek haza… ugy hirlik a 3oo ezer euro nem is eleg, jon a potlas a heten…

  • User
    Dátum: 2022. augusztus 31., 13:34
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Kell egy ilyen fesztivál, mert máskülönben észrevennénk, hogy a város megint egy olyan ingatlant szerzett meg, ami pénznyelő lesz hamarosan. No de sebaj, ihaj-csuhaj!