Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Talpunk alatt a föld

Talpunk alatt a föld Kultúra

Nem titkoltan, az egyetem népszerűsítésének céljával szervezett középiskolásoknak vetélkedőt a Sapientia EMTE a sepsiszentgyörgyi tanulmányi központjában, melynek első epizódja pénteken zajlott a Református Kollégium, a Székely Mikó Kollégium és a Mikes Kelemen Líceum diákjainak részvételével.

Hét háromfős csapat szállt be a Talpunk alatt a föld című versenybe, amely a SapiSentia szójátékban összevont bölcsességet és tudományosságot kívánt a tizedikes és tizenegyedikes diákoktól. Először a drónok mibenlétéről, felhasználási módjairól („a drónok forradalmáról”) kellett rövid, vetített képes bemutatót tartaniuk, majd kvízkérdésekre válaszoltak, számot adva a földrajz, biológia, kémia, művelődéstörténeti, angol nyelvi ismereteikről. Ezzel a szervezők Földünknek azon értékeit próbálták közelebb hozni a diákokhoz, amelyektől a virtuális világ bűvöletében némiképp elszakadt a tizenéves generáció.
Az első díjat a Refitogó nevű csapat nyerte a Református Kollégiumból, második helyezett az ATP csapat lett a Mikesből, a harmadik helyen pedig a mikós GEEZ végzett. A diákokat Majos Andrea, Nagy Mónika, Köllő Zsolt, Újfalvi Irma tanárok készítették fel.
A középiskolások ugyanakkor az egyetem épületével, szakjaival, tanáraival is oldottabb körülmények között ismerkedtek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük